Piqué připustil, že by kvůli podpoře Katalánska mohl skončit v reprezentaci

Gerard Piqué (© sport.es)

Gerard Piqué poskytl po včerejším utkání proti Las Palmas novinářům hodně emotivní rozhovor, v němž připustil, že by mohl skončit v národním týmu Španělska.

Piqué se slzami v očích komentoval nepokoje, které Katalánsko v neděli ovládly kvůli referendu o nezávislosti. Při střetech s policií byly zraněny stovky osob a některé záběry přílišné agresivity mužů zákona obletěly celý svět.

"Jsem na katalánský lid hrdý, ale co se stalo, je můj nejhorší zážitek. Byl to krutý den," prohlásil Piqué, jenž sám hlasoval pro odtržení regionu od Španělska. "Jsem a cítim se být Kataláncem. Lidé se tady chovali v posledních letech skvěle, neprojevovali žádnou agresivitu. Jen chtěli hlasovat ano, nebo ne. Pak přišla policie a udělala, co udělala. Vše akorát zhoršila, vždyť útočila na rodiče s dětmi, ženy, prarodiče... Myslel jsem, že se pokusí referendum zrušit mírnou formou, ne takto. Alespoň že to viděl celý svět. Bylo to nejhorší rozhodnutí za 50 let, mezera mezi Katalánskem a Španělském se ještě zvětšila."

Stoper Barcelony se ostře pustil do Mariana Rajoye, premiéra a lídra Lidové strany (PP): "Žijeme v zemi, kde premiér využívá všech svých schopností, aby lhal. Na základě lží ovlivnil názor části Španělů na dění v Katalánsku. Ale bohužel máme takového premiéra, který jezdí po světě, aniž by uměl anglicky."

Třicetiletý Piqué připustil, že by kvůli svým názorům mohl skončit v reprezentaci Španělska: "Myslím, že i přes to, jak jsem hlasoval, mohu i nadále reprezentovat Španělsko, protože ho mám v pase a občanském průkazu. Ale pokud si reprezentační trenér nebo někdo ze svazu myslí, že jsem problém, pak nemám problém udělat krok stranou a skončit v reprezentaci ještě před rokem 2018."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace