Piquého zranění vypadá vážně, Messiho mizérie pokračuje

Gerard Piqué (© sport.es)

S Barcelonou to vypadá hodně špatně. Z osmi zápasů LaLigy získala pouze 11 bodů, takže prožívá nejhorší start od roku 1991. Ke všemu se teď obává o Gerarda Piquého.

Katalánský stoper totiž po jednom ze soubojů v dnešním zápase zůstal ležet na trávníku drže se za pravé koleno. Hřiště opouštěl v slzách a v tisku už se objevují informace, že Piquého možná čeká operace a až půlroční pauza. Trenérovi Ronaldu Koemanovi by tak zbyl jediný stoper: Clément Lenglet. A aby toho nebylo málo, v Madridu si při střele v samotném závěru natáhl sval pravý obránce Sergi Roberto.

Obavy vzbuzuje také forma Lionela Messiho. Barcelonský kapitán v prvních osmi ligových utkáních zaznamenal pouze tři góly, které nepodpořil ani jednou asistencí. V šesti kolech vyšel bodově naprázdno. Tak špatná čísla neměl od sezony 2005/06 (1+1), kdy mu bylo 18 let.

Argentincovi se přestalo dařit také v přímých kopech: z posledních 48 pokusů ve všech soutěží proměnil v gól jediný. A asi nejhůře vyznívá jeho prodlužující se trápení na venkovních hřištích. Rozhodující venkovní gól vstřelil naposledy téměř před rokem, 1. prosince 2019. Bylo to právě v duelu s Atléticem, proti kterému se dnes nedostal do žádné větší šance. V rámci ligy skóroval pouze ve dvou z posledních 15 venkovních zápasů.¨

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz, odkud byl článek se souhlasem autora převzat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace