Po Newcastlu stojí o Unaie Emeryho také Aston Villa

Unai Emery, hlavní trenér Villarrealu

Villarreal s napětím čeká, jak dopadne situace okolo hlavního trenéra, Unaie Emeryho, který dostal nabídku smlouvy od Aston Villy. Čtrnáctý klub Premier League je ochoten za padesátiletého španělského trenéra zaplatit šesti milionovou výstupní klauzuli a vyvázat ho tak ze smlouvy se žlutou ponorkou.

Unai Emery by v nejbližších týdnech mohl změnit své působiště. Na stole mu přistála nabídka k návratu do anglické nejvyšší ligy. Poté, co se se španělským trenérem pokoušel domluvit v loňské sezóně neúspěšně Newcastle, krouží okolo baskického stratéga tentokrát Aston Villa.

Jednání jsou v pokročilém stavu a podle zdrojů portálu Marca jsou možnosti uzavření dohody mezi Emerym a Aston Villou velmi pravděpodobná. Klub z Birminghamu je na čtrnácté příčce anglické ligy a potácí se nad hranicí sestupu, přestože v letním období investoval do posil 70 milionů eur. Padáka proto logicky dostal hlavní trenér, Steven Gerrard.

Pro Villarreal je nejistota okolo hlavního trenéra jako dejavu. Už v loňském ročníku, uprostřed rozehrané partie Ligy mistrů, Emery zasedl k jednacímu stolu s Newcastlem a vyjednával o smlouvě. Z dohody padlo, ale trauma v podobě nové nejistoty se Villarrealu vrací. Tentokrát je za dveřmi dlouhá přestávka vyplněná Mistrovstvím světa v Kataru, proto by změna na lavičce neměla až tak traumatizující průběh, přesto ale zásah do vedení tým nutně musí ovlivnit.

Villarreal si je vážnosti situace vědom, a i když ji preferuje prozatím nekomentovat, ví, že vše záleží jen na trenérovi Emerym. „Villarreal je můj domov a já jsem mu stoprocentně oddaný,“ oznámil baskický trenér před rokem Newcastlu. „Upřímně řečeno jsem vděčný za zájem velkého klubu, ale ještě vděčnější jsem za to, že jsem tady a proto jsem vedení oznámil, že chcí být nadále součástí jejich projektu.

Před rokem byl ovšem Villarreal uprostřed bojů v základní skupině Ligy mistrů a nikdo, ani trenér, nechtěl narušit křehkou stabilitu týmu svým odchodem. Aston Villa ale klepe na dveře ve zcela jiné situaci. Po čtvrtečním propuštění Stevena Gerrarda z pozice trenéra hledá nového manažera, který napraví nelichotivou bilanci pouhých tří výher ve dvanácti odehraných utkání.

O uplynulém víkendu se do Villa Parku s dočasným trenérem Aaronm Danksem vrátila vítězná nálada, nicméně Aston Villa i přesto hledá osobnost s prověřenými zkušenostmi. A právě tomuto profilu nejvíce odpovídá Unai Emery.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace