Po Seville šup do lednice!

Trio španělských arbitrů (© sportyou.com)

Letošní rok není pro Sevillu žádná oddychová selanka, nýbrž pořádně stresová záležitost. V lize to mužstvu jednoduše nejde, v posledních deseti kolech posbíralo hubených osm bodů a místo bojů o pozice, jež zaručují start v evropských pohárech, po kterých se fanouškům z Nerviónu náramně stýská, se nechá unášet středním proudem ligových vod za což se žádné odměny neudělují. Kádr, jenž spolyká z celého ligového pelotonu šestou největší porci peněz by se měl pohybovat přeci jen o kousek výš, než na aktuální jedenácté příčce.

Navíc ani vedení soutěže sevillský klub moc netěší. A tentokrát je na paškále určování začátků zápasů v jednotlivých kolech. Samotný kouč Míchel o tomto problému nedávno v ironickém tónu poznamenal: „Je to hvězdný tým pro televizní společnosti. V této sezóně jsme už hráli v sobotu odpoledne i v noci, v neděli v poledne, v pondělí, pátek...“

A aby toho nebylo málo, v letošní sezóně není Sevilla příliš oblíbena ani mezi rozhodčími. Fakta hovoří o tom, že v aktuálním ročníku již tři rozhodčí po zápase v němž pískali Sevillu, dostali disciplinární trest. Nebo jak se ve Španělsku říká, skončili v ledničce.

Mateu Lahoz poznal chlad z mrazáku po utkání Sevilla – FC Barcelona, které skončilo porážkou domácího družstva 2:3. Gary Medel byl vyloučen za údajný úder hlavou do Cesca Fàbregase, navíc Lahoz přehlédl při gólu Barçy ruku právě oběti ataku chilského bijce. Lahoz si tak dvě kola nezapískal. 

Druhým „zmraženým“ byl Undiano Mallenco, jemuž byl vytknut příliš benevolentní přístup a nevyloučení Gonzala Higuaína a Ángela Di Maríi. Za to musel sledovat ligové zápasy pouze u televize po celé tři týdny. Poslední obětí Sevilly, jíž naskočila po vsazení do lednice husí kůže, byl Muñiz Fernández, jenž si nezapíská pohárový duel Osasuna – Valencia po sporném vyloučení Reyese v pátečním duelu Espanyolu se Sevillou. Jestliže je pro Sevillu letos prakticky normální dohrávat svá utkání o deseti, pak pro soudce, kteří dohlíží nad průběhem jejich zápasů se stává téměř samozřejmostí, že nebude nouze o rozporuplné momenty. A po nich šup do lednice.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace