Pochettino chce náhradu za Mattioniho

Felipe Mattioni ( ©as.com)

Přestupový blázinec pro Espanyol ještě nekončí, byť fotbalová úřad práce zatáhl roletku již před více než osmačtyřiceti hodinami. Modrobílým se totiž ve středu znovu vážně zranil jediný klasický pravý bek, kterého měli na soupisce, Brazilec Mattioni. Ten už se prakticky vylízal ze zranění kolenních vazů, které ho nepustilo na zelený pažit po celou minulou sezónu a rup, vazy nevydržely znova, tentokrát ma druhé noze.

Trenér Mauricio Pochettino tudíž vydal expresní příkaz pro vedení klubu: sežeňte mi na tenhle post posilu! Jelikož Mattioni bude minimálně půl roku mimo hru, legislativa španělské ligy dovoluje hráče vyškrtnout ze soupisky a volné místo doplnit jiným hráčem. Ten ale musí být buď ze španělské ligy, nebo být bez smluvního závazku k nějakému jinému klubu. Tím se okruh kandidátů na prázdné místo v defenzivě pericos značně zužuje. Přesto existují alternativy, kterými se klub bude v příštích hodinách a dnech zabývat.

Rozhodně vedení Espanyolu nemusí pracovat pod nějakým stresem, neboť novou tvář může přivěst kdy se jí zlíbí, ovšem argentinský lodivod by chtěl s tímto hráčem pracovat co možná nejdříve. A kdo tedy vlastně je na radaru, kterým Espanyol sonduje případné možnosti? Tak kupříkladu obránce Valencie Bruno Saltor, s nímž se vedení pericos dávalo do hovoru ještě před uzávěrkou letních přestupů. Nicméně tato varianta je hodně málo pravděpodobná. Byť netopýři přivedli na tento post Barragána a Dalmaua, Bruno je pro Emeryho na pravém beku v tuto chvíli jasná jednička a těžko by ho z Valencie nechali jen tak odejít, byť to rodáka z El Masnou vždycky táhlo zpět do regionu, z něhož pochází. K dispozici by mohl být i Brunův spoluhráč Portugalec Miguel, ale tahle varianta je ještě nepravděpodobnější, neboť Espanyol by asi nechtěl dotovat na poměry katalánského klubu poměrně vysoký plat známého nočního ptáka. 

Zajímavým jménem může být rovněž Damià Abella. Osasuna totiž na post pravého obránce získala v létě zadarmo paradoxně bývalého hráče blanquiazul Marca Bertrána a  Damià, byť může hrát i na postu záložníka (tady mu ale zase překáží Cejudo), teď čeká, kdy pro něj bude mít kouč Mendilibar práci. Návrat do rodného Katalánska by mu tudíž nemusel být zas až tak proti srsti. 

Přímo ideálním objektem by mohl být i zadák na volné noze, v minulých sezónách zaměstnanec Zaragozy, Uruguayec Carlos Diogo. Ten se nakonec s Agapitem Iglesiasem nedohodl na podmínkách prodloužení smlouvy, byť to všechno zpočátku vypadalo na jasnou záležitost. Mezi klady této možné akvizice patří pas občana EU a rovněž bohatá zkušenost v Primera División, kde svého času platit za velmi kvalitní zboží. Kdybychom brali v úvahu i jiné krajní možnosti, pak je potřeba zmínit i jméno beka FC Barcelona Martína Montoyu. Na Nou Campu toho za Dani Alvesem asi mnoho nenahraje a tak by mu zápasové vytížení, navíc blízko domova, mohlo přijít poměrně vhod. No, ale po reprezentační pozvánce už se jedná o jinou váhovou kategorii...Nebo že by šli pericos ještě dál a zkusili Marca Bartru. No to už je hodně sci-fi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace