Pochybnosti kolem Juana Carlose

Juan Carlos (© google.com)

To, že Betis Sevilla v současné chvíli upíná všechny své síly do boje o pohárovou Evropu, rozhodně není žádnou překážkou v tom, aby vedení klubu naplno pracovalo nad plánováním sezóny příští. Jedním z jmen, které mají poznačeno vlivní muži verdiblancos červenou fixou je Juan Carlos, hráč, na nějž trenéři minulé léto hodně sázeli a u nějž se předpokládalo, že by v dresu Betisu mohl působit delší dobu. Jenže jak požadavky investičního fondu, který vlastní nějakých 90 procent fotbalistových práv, tak i pokles výkonnosti v posledních měsících, vyvolaly řádný obrat v běhu událostí.

Takže právě v tomto momentu setrvání Juana Carlose na Benito Villamarín, byť křídelní hráč sebevíc prohlašuje svoji touhu zůstat alespoň následující sezónu, není vůbec jisté. "Nedávno jsem četl o zájmu nějakého týmu, ale o ničem nevím, protože můj agent mi o ničem neříkal. Soustředím se jen na Betis a znovu říkám, že tady chci zůstat i příští rok. Od těchto témat se distancuji, protože jinak by mi asi upadla hlava. Až skončí liga, všichni si společně sedneme", zrovna včera prohlásil samotný Juan Carlos.

Jenže realita s níž se potkal Betis je značně odlišná. Investiční fond napojený na Jorge Mendese se vytasil s hodně vysokými požadavky za přestup záložníka a nové hostování pro něj nepřipadá v žádném případě v úvahu. Takže představa spočívá v tom umístit hráče na trh a čekat, jestli se nenajde nějaký tým, jenž by byl ochoten zaplatit víc a do této hry chudý Betis vstoupit nejenže nechce, ale vlastně ani nemůže. Kromě toho výkony krajního záložníka mají v poslední době sestupnou tendenci a minulý týden ho trenér Pepe Mel dokonce vyškrtl z nominace k zápasu na San Bernabéu, což je právě klub, v něž si odbyl premiéru. "To je věc trenéra, mě nezbývá než trénovat, abych se dostal mezi jedenáct hráčů, kteří nastoupí. Jasně že mě to bolelo, protože to byl můj domov a zažil jsem tam premiéru. Ale nebudu věšet hlavu, budu bojovat na trénincích, abych hrál zápasy. Nikdo vám nic nedaruje. Všichni dáváme sto procent, takže je to trenér, jenž musí vybrat", poznamenal Juan Carlos.
 
V letošní sezóně odehrál 21 zápasů, devatenáct zahajoval v otevírací sestavě, ovšem plných devadesát minut na trávníku strávil jen ve dvou případech. Navíc ho od konce listopadu pořádně potrápilo zranění v oblasti třísel, s nímž nakonec musel na začátku nového roku pod kudlu, což ho z týmu vyhodilo až do 17.února, kdy se opětovně objevil v sestavě proti Espanyolu. Jenže asi to na něm zanechalo následky, neboť od té chvíle byly jeho výkony v zápasech nanejvýš průměrné, přestože 24. února proti Málaze odehrál pravděpodobně nejlepší zápas v dresu Betisu. Nemluvě o tom, že příchod Pabóna a invaze Vadilla v posledních duelech mu ještě víc zkomplikovaly šanci ukázat se v sestavě a dokonce tak přišel i o nálepku nepostradatelného hráče, kterou mu Pepe Mel během mnoha zápasů uděloval.

I za takového stavu věcí ale vedení Betisu udržuje s investičním fondem rozhovory ve snaze udržet hráče a během těchto konverzací vyplulo na povrch i jméno Salvadora Agry. Sporting Braga,  jemuž hráč patří a které stojí za jeho hostováním v Betisu, chce do operace zahrnout právě současného křídelníka, jenž hostuje v italské Sieně i díky dobré pověsti, kterou si Agra udržuje ve své zemi a nedostatku příležitostí, které měl pod Melem v letošní sezóně.

"Konkurence tady byla po celou sezónu a teď je ještě větší. Ještě zbývá pár rozhodujících zápasů v boji o Evropu a my tam chceme být. Celou sezónu hrajeme nahoře a teď, kdy schází už jen málo zápasů, se budeme snažit dosáhnout druhý cíl, který jsme si vytyčili", prohlásil Juan Carlos, jenž dal stranou svoji budoucnost, aby se soustředil na utkání proti Deportivu. Jenže v klubu se teď budou muset popasovat s jistou pochybností.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace