Podaří se někomu zastavit rozjetý vlak Realu Madrid?

Hráči Realu Madrid slaví gól v utkání

Remíza proti Šachťaru Donětsk v poslední minutě utkání, poměrně jasná výhra nad Barcelonou v očekávaném derby a prodloužení série neporazitelnosti na 14 oficiálních utkání sezóny, jasně dokazují, že Real Madrid i v letošní sezóně bude k neporažení. Bílý balet věří tomu, co dělá, nechce prohrát za žádnou cenu a dokáže tomu podřídit vše.

Pocit nedostižitelnosti Realu Madrid je zřejmý a zvenčí se zdá, že hráči Bílého baletu si neodpočinou snad ani v šatně po utkání. Žádný fotbalový model nezaručuje jasný úspěch, platí to ve sportu obecně, ale v kopané obzvlášť. Přesto je model Realu Madrid velmi úspěšný navzdory kritikům. Od chvíle, kdy Cristiano Ronaldo zaklepal na dveře a jal se s prezidentem klubu rozprávět o tom, jak vysoký má plat Messi v Barceloně, dostala přednost linie, kdy klub již nestojí na jediném hráči.

Rozhodnutí nechat odejít Cristiana Ronalda bylo pečlivě produskutováno a promyšleno, stejně jako v případě Sergia Ramose. Do podobné kolonky bychom mohli zařadit prodej Reguilona, Achrafa, Odegaarda a dokonce i Casemira. Ve své době velmi kritizovaný, ale nezbytný pro další chod Realu, který chtěl nadále pokračovat v podepisování hráčů, jenž mohou klubu dodávat lesk: Rodrygo, Vinicius, Camavinga, Alaba, Rudiger, Tchouameni. Příchod Valverdeho byl podstatně rozvážnější a sázkou na riziko. Nižší cena a vynikající výkon ale zatím přesvědčují o tom, že se Real nespletl ani v tomto případě. Pochopitelně k chybám dochází: Jovič a Hazard byli přešlapy vedle, ale klubu se jinak daří minimalizovat negativní dopady.

Nastavená linie je jasná a každý nově příchozí ji musí akceptovat: hráči, kteří přicházejí, se připojují k vlaku, který funguje a který nikoho nepustí nad samotnou skupinu. Jasný vzkaz všem, kteří v minulosti možná přijít chtěli, ale jejich ego bylo větší než ochota odevzdat se týmu. Dalším předpokladem pro úspěch v týmu je touha hráče oblékat dres Bílého baletu pro lásku k týmovým barvám samotným a ne kvůli penězům.

Vedení Realu proto hledá s rozvahou nové posily na trhu, zároveň ale drží ochranou ruku nad veterány Kroosem, Modričem, Nachem, Benzemou, jež mají před sebou poslední roky kariéry a Carlo Ancelotti je jimi bravurně provází. Zejména oba záložníci podávají dlouhodobě nadstandartní výkony a zasloužili by si nové smlouvy, ale to neznamená, že se klub nebude na trhu poohížet po nových příchozích.

Stabilita šatny a týmu závisí na jasně daných rolích bez přeobsazování pozic. To, jak Carlo Ancelotti dokáže mistrně udržovat rovnováhu v týmu a být rozhodujcí v každém střídání, je obdivuhodné. Nejlepším příkladem skvělého kormidlování klubu je neuskutečněný příchod devítky do Realu. Mnozí se obávali, jaký dopad bude mít absence útočníka u týmu, vedení Realu se naopak obávalo toho, jaký dopad může mít příchod hráče s nálepkou „zázračného“ na zbytek týmu. Nakonec se Real rozhodl deítku na trhu nehledat a nyní musí všichni dát klubu za pravdu. Bílý balet tancuje prozatím v Evropě i na domácí scéně bravurně. Podaří se někomu jej zastavit?

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace