Pohár FIFA bude mít vysněné finále Brazílie - Španělsko

Španělsko udolalo Itálii (© marca.es)

Až penaltový rozstřel musel rozhodnout o druhém finalistovi Poháru FIFA. Po bezbrankové základní hrací době i třicetiminutovém prodloužení se jím stalo Španělsko.

V prvním poločase byla nebezpečnější Itálie, která si vypracovala dvě gólové příležitosti, avšak Casillas v obou předvedl parádní reflexivní zákroky. Na opačné straně byl nejblíže brance Fernando Torres, jenž ale v zakončení zklamal.

Herně vyrovnané střetnutí pokračovalo i po změně stran. S přibývajícími minutami bylo jasné, že kdo dá gól, vyhraje. To se v základní hrací době nepodařilo nikomu, Piqué z ideální pozice pálil nad.

Obránce Barcelony si vedl podobně i v prvním prodloužení. To začalo příležitostí Itálie, kdy Giaccherini orazítkoval tyč Casillasovy svatyně. Nerozhodným stavem nepohnul ani v další slibné chvíli Jordi Alba. Druhých nastavených 15 minut přineslo možnost pro Matu, jenže také tentokrát proletěl balón mimo. Xaviho pokus vytěsnil Buffon nepříliš jistým zákrokem na tyč.

O postupujícím do finále rozhodovala penaltová loterie. Candreva překonal Casillase panenkovským způsobem, Xavi rovněž s přehledem proměnil. Ve druhé sérii uspěli Aquilani i Iniesta, ve třetí De Rossi a Piqué. Ani Giovinco nezaváhal, stejně tak Sergio Ramos. Stoprocentní bilanci podpořili rovněž Pirlo a Mata. Montolivo a Busquets se přidali na listinu přesných exekutorů. Bonucci v sedmé sérii překopl, zatímco Jesús Navas pálil z puntíku do sítě. Španělsko vyzve ve finále Poháru FIFA Brazílii.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace