Pohár FIFA získala potřetí v řadě Brazílie

Brazilská radost (© marca.es)

Výjimečná generace španělských fotbalistů nedosáhla na kýžený triumf na Poháru FIFA, ve finále podlehla domácí Brazílii 0-3.

Na slavném stadionu Maracaná vytvořili fanoušci úchvatnou atmosféru, která jako by Kanárky nepřetržitě nabíjela energií. Už ve druhé minutě otevřel Fred skóre, když využil zaváhání obrany i Casillase a ze země poslal balón do sítě.

Brazílie hrála s maximálním nasazením, což dělalo zakřiknutému Španělsku velké problémy. Casillas předvedl skvělý zákrok proti Fredovi, jediná šance Evropanů v první půli přišla ve 40. minutě, Pedrův pokus ale obětavým skluzem vykopl z čáry David Luiz.

Když už se viděly oba týmy v šatně, udeřila Brazílie podruhé. Oscar našel Neymara, jehož parádní rána vymetla pavučinky z Casillasovy svatyně.

Krátce po změně stran předvedli domácí povedenou akci, kterou zakončil Fred přesně. Náskok Brazílie narostl na nedostižné tři branky. La Roja dostala šanci na zdramatizování utkání, a sice po faulu Marcela na Jesúse Navase, avšak Sergio Ramos poslal nařízený pokutový kop vedle.

Na druhé straně zkoušel přelobovat Hulk Casillase, ale brankář Španělska jeho úmysl vystihl. Marcelo pálil o chvíli později do boční sítě. Šedesátá osmá minuta přinesla další direkt pro Del Bosqueho výběr, Piqué zastavil brejk vedený Neymarem, za což byl vyloučen.

Série 29 soutěžních zápasů Španělska bez porážky byla rázně utnuta. Pohár FIFA zůstává trofejí, která v síni slávy této země bude i nadále chybět. Brazílie triumfovala v generálce na mistrovství světa 2014 na Maracaná zaslouženě 3-0 a prošla turnajem bez ztráty kytičky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace