Pohyby v Celtě: Lobotka a Beauvue odcházejí, Murillo posilou

Stanislav Lobotka (© marca.es)

Stanislav Lobotka mění dres, nové působiště našel v italské Neapoli. Nejde o jedinou změnu v kádru Celty.

Italský klub dohodl přestup 25letého záložníka za základní sazbu 20 milionů eur, která může nabobtnat o další 5 miliony eur v bonusech. Slovenský reprezentant opouští Celtu po dvou a půl letech, během kterých předváděl v jejím dresu (zejména v první sezóně) velmi dobré výkony, byť radost z gólu z pozice staženějšího středopolaře v La Lize nepoznal.

Celta Vigo koupila Lobotku z dánského Nordsjællandu v roce 2017 za pouhých 5 milionů eur, už o rok později se kolem něj vyrojilo několik zájemců, mezi nimiž měly být i Arsenal či PSG. Celta se dlouho odvolávala na výkupní klauzuli 50 milionů eur, což byla částka, která se nápadníkům zdála příliš vysoká. Až v posledních týdnech Galicijci své požadavky zmírnili, čehož využila Neapol, aby Lobotku získala do svých řad za poloviční částku.

Celta ve stejný den potvrdila, že z Fiorentiny přilákala Jeisona Murilla. Klumbijský stoper má ze španělských soutěží bohaté zkušenosti, neboť prošel Granadou, Cádizem, Las Palmas, Barcelonou a Valencií. Na Balaídosu bude půl roku hostovat, poté bude moci Celta aktivovat opci na trvalý přestup.

Třetí novinkou je odchod Claudia Beauvueho. Celta s fotbalistou, který se v jejím týmu stal nepotřebným, rozvázala smlouvu a Beauvue si plácl na rok a půl s druholigovým Deportivem, největším rivalem Celty.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace