Pojďme najít dohodu, žádá Lewandowski

Útočník Bayernu Mnichov, Robert Lewandowski, je velkým optimistou co se týká otázky jeho přestupu do Barcelony. Nadále tak věří tomu, že všechny strany naleznou společnou řeč a on už se do letní přípravy mnichovského klubu nebude účastnit.

V rozhovoru pro německý deník Bild byl polský útočník překvapivě sdílný a potvrdil, že je pevně přesvědčen o tom, že se s Bayernem dokáže dohodnout na svém odchodu. „Nejsem žádný egoista a Bayern není můj nepřítel,“ prohlásil polský útočník. „Stále jsem přesvědčen, že se společně dohodneme.“

Nechci přilévat do ohně a ani žádnou eskalaci situace. Ve světě fotbalu je důležité umět mlčet. Přeji Bayernu jen to nejlepší,“ pokračoval Lewandowski a mluvil už téměř jako bývalý hráče Bayernu. „Nepochybuji, že Bayern vnímí celou situaci stejně. Proto jsem i nadále přesvědčen, že společně najdeme dohodu,“ dodal k aktuální situaci polský reprezentační útočník.

Vždycky jsem se snažil udělat maximum proto, aby splnil očekávání týmu i fanoušků. Děkuji příznivcům Bayernu, kteří mě vždy podporovali. Ovšem kdybych nebyl upřímný ohledně své situace, měl bych pocit, že nejsem k fanouškům férový,“ řekl Lewandowski, který se snažil vždy co nejlépe osvětlit svou situaci zejména bavorským fanouškům.

Nechci být žádný sobec. Posledních osm let jsem se snažil neuklamat klub a fanoušky, ale po této době cítím, že je čas na novou etapu mé kariéry,“ potvrdil své rozhodnutí odejít z Bayernu v létě Lewandowski.

Informoval jsem klub a veřejně řekl, že jsem se rozhodl neprodloužit smlouvu. Vím, že mám ještě rok platný kontrakt a požádal jsem klub o povolení odejít. Myslím, že je to nejlepší řešení a mým přáním je, aby veškeré spekulace jednou provždy skončily. Chci mít možnost čelit novým výzvám v jiných klubech na několik dalších let. To je mé jediné přání, ale opakuji, já a Bayern nejsme nepřátelé,“ ukončil rozhovor pro Bild polský útočník Robert Lewandowski.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace