Pokračuj, nabídl Florentino Pérez Zidanovi po posledním zápase

Zidane po posledním zápase (© marca.es)

Bývalý brazilský obránce Cicinho prozradil historku z kabiny po posledním zápase Zinédina Zidana v dresu Realu Madrid.

Zidane ukončil kariéru 7. května 2006 domácím střetnutím proti Villarrealu, prezident Bílého baletu Florentino Pérez ale tehdy 34letému Francouzovi nabídl pokračování.

"V rozlučkovém zápase byl Zidane hodně dojatý. A my také, protože byl legendou, která končí s fotbalem. Poté přišel do kabiny Florentino Pérez, zdravil se s každým hráčem a stalo se něco nezapomenutelného. Robinho zavtípkoval: 'Prezidente, Zidane říkal, že pokud mu nabídnete dvouletou smlouvu za 6,5 milionu eur (což by tehdy byl nejvyšší plat v týmu), nepřestane hrát.' Všichni se začali smát, ale Florentino odpověděl zcela vážně: 'Jestli chce, přinesu smlouvu teď hned, aby ji podepsal.' Zidane se na chvíli zamyslel a řekl: 'Ne, ne. Už nechci...'"

Podle Cicinha jevil současný lodivod Realu Madrid trenérské vlohy už tehdy: "Zizou byl dirigentem orchestru. Vždy nám pomáhal s postavením na hřišti. Před zápasy všem radil. Už na trávníku byl trenérem. Florentino vždy říkal, že Zidane hraje v obleku, protože byl na hřišti elegantní. Ani se nezapotil! Bylo úžasné ho sledovat."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace