Pokud chce Real Madrid titul, musí přepsat historii

Zklamaný Cristiano Ronaldo (© as.com)

Osm bodů. Takovou ztrátu má Real Madrid na vedoucí Barcelonu po pouhých čtyřech odehraných kolech.

V nich odešel Bílý balet dvakrát poražen, což je stejný počet proher jako za celý minulý ročník Primera División. Osmibodové manko na lídra ještě nikdy Blancos nesmazali. Pokud chtějí pomýšlet na obhajobu titulu, musí přepsat historii.

Dosud nejvyšší ztrátu dokázal Real Madrid zneutralizovat a získat trofej v sezóně 2002/2003, a to sedm bodů na Real Sociedad. Vůbec nejlepší comeback patří Barceloně, která v ročníku 1998/1999 ztrácela na lídra po 14. kole devět bodů.

V sezóně 1991/1992 pak Barcelona byla v zrcadlové pozici, než je dnes. Na Real Madrid ztrácela ve 14. kole osm bodů, aby nakonec skončila v tabulce na prvním místě. Skvělý obrat událostí je ještě umocněn faktem, že tehdy mělo vítězství hodnotu pouze dvou bodů místo současných tří.

Real Madrid už nemá osud ve vlastních rukách a musí se spoléhat na zaváhání konkurentů. Barcelona naopak stojí před možností stát se teprve druhým klubem v historii, který získal titul poté, co vedl 20člennou tabulku od prvního do posledního kola. Tento primát zatím stále patří Bílému baletu ze sezóny 1987/1988.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace