Pokud se Katalánsko osamostatní, mohl by Messi opustit Barcelonu zadarmo

Lionel Messi po podpisu smlouvy (© marca.es)

Lionel Messi si podle deníku El Mundo zajistil v nové smlouvě, kterou v Barceloně podepsal v listopadu do roku 2021, klauzuli, díky níž ho klub zdarma uvolní, pokud by se Katalánsko odtrhlo od Španělska a Barcelona nepůsobila v jedné z předních evropských lig.

El Mundo zmiňuje španělskou, francouzskou, anglickou a německou soutěž, zajímavostí je, že italské Serie A se podmínka zřejmě netýká. V případě, že by Barcelona naopak hrála v katalánské lize, argentinská hvězda by byla k mání bez nutnosti platit přestupovou částku či výkupní klauzuli, která má hodnotu 700 milionů eur.

Podle všeho jde ale o zbytečný krok, protože pokud by se Katalánsko opravdu osamostatnilo a jeho fotbalový svaz přestal spadat pod RFEF (Španělský fotbalový svaz), automaticky by pozbyl platnosti nejen kontrakt Lionela Messiho, ale všech fotbalistů působících v katalánských klubech.

Prezident La Ligy Javier Tebas několikrát uvedl, že v případě odtržení Katalánska by všechny kluby z tohoto regionu byly z La Ligy vyloučeny. Představitelé Barcelony opakovaně spekulace odmítli s odůvodněním, že i nadále se vidí jako člen španělské nejvyšší soutěže.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace