Pomalé svalové vlákno

Dani Parejo (© que.es)

Dani Parejo byl pro trenéry Valencie ztracený případ. Usoudili, že očekávání, která do něj po šesti milionovém přestupu z Getafe vkládali, jakožto do bezchybného dirigenta orchestru, zřejmě nenaplní. Trenér netopýrů Unai Emery fyzioterapeutickým slovníkem vysvětlil nízkou intenzitu Parejovy hry: „má pomalá svalová vlákna“. Nicméně po zranění Evera Banegy u benzínové pumpy, v jeho posledních dvou představeních, proti PSV Eindhoven a Mallorce, mnohé překvapil, jak dokáže dát hře potřebnou plynulost.

„Se mnou to bylo úplně stejné“, zhodnotil včera Luis Milla, trenér olympijského reprezentačního výběru Španělska a kouč jedenadvacítky, která si loni v létě pověsila na krk zlaté medaile z Mistrovství Evropy této věkové kategorie a kde byl jeho svěřencem i Dani Parejo. „Ani já jsem nebyl nijak výbušný. Ale on je rychlý hlavou, přemýšlením. Záleží na tom, co chce trenér. Jestliže chcete být hlavním protagonistou, Parejo hraje dobře na jeden dva doteky, dokáže vás uvolnit.

Emery zpočátku nevěděl, kam odchovance Realu Madrid umístit. Jelikož neměl valné mínění o jeho defenzivní práci druhého defenzivního štítu, postavil ho na Mestalle proti Realu Madrid na post podhrotového záložníka, což ovšem byl zkouška, u které Parejo propadl. „Pro něj to je velmi obtížné hrát zády k brance, protože není hbitý“, poznamenává Milla. „Potřebuje vidět hru zepředu. Technicky je na tom výborně. Střílí velmi dobře zpoza vápna a při standartkách je fenomenální. Může nabídnout spoustu předností. Ale potřebuje důvěru, hrát pravidelně, aby chytil tempo. Snad ji dostane“, dodává v narážce na možnost povolat ho na srpnové Olympijské hry v Londýně.

Jeho absence v nominacích, které zapříčinily hněv jeho sestry, jsou již minulostí. Ta, když ho nenašla v nominační listině k utkání proti Levante, napsala rozezleně na Facebook: „Dneska není nominovaný...ať prohrajou...Fuck off, Valencia!“ Později se musel omluvit. Dneska se ale pomalé svalové vlákno proměnilo v hodně rychlou mysl. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace