Posílí Ndicka v létě Barcelonu?

Evan Ndicka v dresu Eintrachtu Frankfurt

Evan Ndicka je mladý perspektivní obránce, který v řadách Barcelony chybí. Navíc má bek Eintracht Frankfurt zkušenosti z první ligy, od roku 2019 vynechal kvůli zranění jen osm zápasů a v červnu by mohl přijít zadarmo. Ještě někdo váhá, zda by katalánský klub měl sáhnout francouzském obránci?

FC Barcelona musí s ohledem na přísná platová pravidla španělské ligy a také vlastní ekonomickou situaci kroky na trhu předvídat ještě dříve než konkurenti. Prvním kritériem je totiž umírněné investování a proto je třeba věnovat pozornost potenciálně zajímavým fotbalistům, kterým končí smlouvy v jejich současných klubech.

Jedním z nich je také Evan Ndicka, obránce Eintrachtu Frankfurt. Jak informoval v pondělí německý sportovní portál Sport1, mezi francouzským obráncem a Barcelonou existuje dohoda, podle níž musí katalánský klub nejpozději v březnu hráči potvrdit nebo vyloučit svůj zájem. Do karet mladému obránci hraje celá řada věcí. Nejlákavějším argumentem je to, že by Barcelona za Ndicka v létě nemusela platit žádnou přestupovou částku, protože jeho smlouva v bundesligovém klubu po sezóně vyrpší.

Dalším pozitivním prvkem je Ndickovo mládí. Francouzskému obránci je třiadvacet let, což z něj činí hráče s dlouhou kariérou před sebou, a tudíž je sportovně i ekonomicky velmi atraktivní. Jeho aktuální cena na trhu je v řádech 32 milionů eur.

Ač se to může zdát paradoxní, velkým plusem jsou také Ndickovy zkušenosti, kterých mladý hráč od svých sedmnácti let, kdy nahlédl do profesionálního fotbalu, nasbíral bohatě. Z Auxerre se přesunul do německé Bundesligy, kde od svých devatenácti let nastupuje s pravidelností v Eintrachtu Frankfurt, jenž za něj zaplatil 5,5 milionu eur.

Ve prospěch mladého hráče hovoří i spolehlivost a konzistentnost jeho výkonů. Od roku 2019 vynechal Ndicka pouze osm utkání kvůli zdravotním problémům. Nejvážněji to s ním vypadlo v sezóně 2020-21, kdy jej ze hry vyřadilo poranění vazu v kotníků, ale svému týmu nakonec chyběl pouze čtyři utkání. V letošní sezóně v dresu Frankfurt nastoupil do devětadvaceti utkání a na lavičce náhradníků strávil pouhých sedm minut.

Poslední velmi výrazné pozitivum je Ndickova pozice. Přestože výkonnost středních obránců v Barceloně je velmi vysoká, zejména Araujo, Kounde a Christensen předvádí výbornou práci, nikdo z nich není stavěn proto, aby hrál na levém kraji obrany, což se projevuje na hře. Ndicka má na svou výšku rychlou a impozantní postavu a prokázal také svou taktickou přizpůsobivost, když v několika případech nastoupil i ve středu obrany nebo na kraji zálohy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace