Posily loni a letos? Velký rozdíl!

Guirane N´Daw (©losblanquillos.com)

Loni si mohli na La Romaredě libovat. Posily, které v lednovém přestupním termínu dorazily do Aragónie měly zásadní vliv na tom, že se mužstvo nakonec v pohodě zachránilo v Primera Division. Stačí připomenout jména jako Colunga, Humberto Chupete Suazo, náš Jarošík, Contini, Edmílson, Roberto, Eliseu. Letos už to tak slavné není. Jediné dvě posily, které v zimě dorazily jsou defenzivní záložník N´Daw a stoper, nebo krajní bek Da Silva.

Kritická ekonomická situace hodně poznamenala možnosti Zaragozy na lednové burze. Tolik toužebně očekávaný útočník nedorazil, trenér Aguirre se musel spokojit se záložníkem a obráncem, přestože situace v přední linii byla (a nadále zůstává) naprosto alarmující. Senegalec Giurane N´Daw přišel vyztužit defenzivní sílu mužstva, ale zatím si moc nezahrál. Má na kontě pět utkání, ale pouze dva v základní sestavě (na Nou Campu a proti Atléticu), celkem 183 minut. Čísla docela tristní a dojmy prakticky totožné, neboť jeho úroveň sahá Ponziovi, nebo Gabimu tak nanejvýš po kotníky. Španělským fanouškům se tak nejvíc do paměti asi zapsal svým úsměvným výstupem, kdy nemohl uvěřit, že se na hřišti potkal s Iniestou a hned se s ním zkamarádil.

Paulo Da Silva, osobní přání mexického kouče, obstál ve zkoušce ohněm na barcelonském stadionu. Jenže jeho druhá účast v základní sestavě je poznamenána uklouznutím na začátku akce, která následně pokračovala faulem a vyloučením gólmana Doblase a z trestného kopu dal De Guzmán jediný gól utkání. Na kontě má 194 minut rozdělených do čtyř zápasů. Smůlou pro tohoto Paraguayce je však skutečnost, že se Jarošík s Continim po mizerných výkonech zvedli, takže se do sestavy dostáva jen díky karetním trestům, nebo zraněním svých kolegů.

N´Daw nemůže uvěřit, že se na hřišti potkal s Iniestou:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace