Poslední Alvesův taneček

Dani Alves oslavuje s Thiagem gól do sítě Raya (© que.es)

Thiago vstřelil pátý gól Barcelony ve Vallecas a okamžitě běžel za svým kamarádem Dani Alvesem, aby oslavili jeho skvělou přihrávku. Střihli si oslavný taneček, jenž z bezprostřední blízkosti s přihlouplým úsměvem pozoroval Pedro, který jim snad nechtěl narušit choreografii, což ale vůbec neřešil kapitán Puyol, který tuhle fiestu utnul. Posléze učinil to samé i Pep Guardiola v kabině. „Už jsem jim řekl, že toto není jednání hodné hráče FC Barcelona. Omlouvám se fanouškům ve Vallecas. Už se to nikdy nebude opakovat“, vysvětlil následně na tiskové konferenci. „Alvesův taneček mě naštval. Je to nedostatek respektu“, řekl trenér Raya Ramón Sandoval, jenž se zeptal, proč takhle netančil, když dal Torres gól na Nou Campu. „Chtěl bych se fanouškům Raya omluvit, kteří se cítili dotčeni mým tanečkem. V žádném případě jsem nechtěl nikoho urazit, jenom si to užít“, podal své vysvětlení Dani Alves prostřednictvím Twitteru. Ve své druhé zprávě objasnil, že ho učili, že fotbal je od toho „aby si to člověk užíval“.

Díky svým představením na trávníku má Dani Alves zvláštní dar rozhodit v jeden moment příznivce soupeře a zároveň ty svoje. Když ho někdo obviní z teatrálnosti odvětí: „Líbilo by se mi být hercem“. O jeho neustálých útočných výletech netřeba vykládat. Takže jeho spoluhráči ve středu obrany mu musí věnovat stejnou pozornost, jako útočníkovi soupeře a dost často za něj musí tahat kaštany z ohně. Jeden z jeho posledních výletů, na Stamford Bridge proti Chelsea, skončil gólem, který měl velkou váhu v konečném účtování semifinálového dvojutkání. „Po taktické stránce jsem disciplinovanější, než se zdá“, tvrdí. „Dá víc, než sebere“, bránil ho pokaždé Guardiola, jenž asi znovu přehodnotil situaci a Alvese v posledních dvou zápasech nechal při úvodním hvizdu sedět na lavičce náhradníků. Dani Alves si během čtyřletého působení v Barceloně vybudoval neochvějnou pozici (206 zápasů za čtyři sezóny je slušná porce), ale na bránu začíná mocně bušit Martín Montoya. Alvesovy přehmaty se začínají hromadit a byť fyzicky stíhá velmi dobře, zdá se, že už není tím nedotknutelným Alvesem z minulé, či předminulé sezóny. Určitě to neznamená, že by se ho chtěl klub zbavit. To rozhodně ne. Ovšem, kdyby přeci jen přišla hodně zajímavá nabídka, kdo ví? V této sezóně má Dani Alves na kontě 31 ligových duelů v nichž vyprodukoval 113 centrů do šestnáctky. Nikdo ho v tomto ohledu nedokázal překonat. Ale s dvaadvaceti kličkami, kterými ho zesměšnil protivník, se řadí na poslední místo v klubových tabulkách a rovněž je „nejzlobivějším“ fotbalistou FCB, když fauloval celkem jedenapadesátkrát. 

Alves se řídí heslem: „Zadaný úkol, splněný úkol“. Vycházejíc z tohoto základu, v Barceloně očekávají, že od Guardioly obdržel dostatečný políček a že ve Vallecas se uskutečnil jeho poslední taneček kariéry v dresu culés. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace