Postupový rébus ve skupině E: dokáže zkrotit Barcelona Lewandowského?

Robert Lewandowski vs. Barcelona

Otázka postupu ve skupině E je velice jednoduchá, pokud se Barceloně podaří udržet na uzdě polského reprezentanta, pak si pojistí postup do další fáze milionářské soutěže. Bohužel pro španělského fanouška má ale polský útočník Bayernu na svém kontě letos více gólů než celá Barcelona. A celková bilance obou klubů je diametrálně odlišná, zatímco Bayern svým soupeřům nasázel 19 branek, Barca se do sítě soupeřů trefila pouze dvakrát a pokaždé to odnesl nejhorší tým skupiny, Dynamo Kyjev.

Karty jsou rozdány jasně: Barceloně jde ve středu o postup do další fáze a k tomu musí vyhrát na hřišti Bayernu, což se vzhledem k tomu, jak se oběma soupeřům v této sezoně daří, jeví jako skutečný zázrak. První jmenovaný tým je v Bundeslize i v Lize mistrů na čele (v Evropě vyhrál všech pět zápasů), zatímco Barcelona ztrácí v La Lize na prvního 16 bodů a nad propastí stojí i v LM.

Lewandowski, nepřítel číslo jedna

Jedním z největších problémů Barcelony je nedostatečná efektivita před brankou. Naopak Bayern nastřílel v obou soutěžích již 64 gólů. Z toho téměř polovinu všech branek připsaly statistiky Robertu Lewandowskému. V Bundeslize se trefil 16x, v Lize mistrů 9x a v německém superpoháru 2x. Barcelona v lize letos do sítí soupeřů přesně zamířila 25x, v evropských pohárech pouze 2x. A to je špatná zpráva pro tým, který ještě donedávna měl ve svých řadách Lionela Messiho, jenž soupeře porážel sám. Teď je Barcelona v situaci opačné.

Evropská tragédie

Problém s góly trápí Barcelonu od prvního dne. A v Lize mistrů to platí dvojnásob. Je těžké uvěřit, že mnohonásobný vítěz LM letos dokázal v Evropě vstřelit pouze dva góly. Sice obě branky měly cenu zlata a přetavily se v šest bodů do tabulky, ale pohled na ni je smutný. Při hlubším pohledu na statistiky nemohou tato čísla nikoho překvapit. Problémem Barcelony je, že se jí nedaří vlastně ani ohrozit branku soupeře. V pěti odehraných zápasech se jí podařilo vystřelit na branku pouze devětkrát. To některé týmy zvládnout během jediného zápasu nebo dokonce i poločasu.

Útočný půst

Možná nejzajímavější je pak fakt, že o útočnou snahu Barcelony se nejvíce snaží obránci, kteří vyprodukovali polovinu z devíti střel Barcelony. Je zvláštní, že hráč takového formátu jako je Memphis, na branku vystřelil pouze jedenkrát v průběhu pěti zápasů. S takovou opravdu nelze očekávat gólové hody a pokud přidáme fakt, že Bayern bude mít podporu vlastního publika, je vlastně Barcelona na nejlepší cestě do Evropské ligy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace