Potvrzeno, Diego Costa bude reprezentovat Španělsko

Diego Costa už brazilský dres neoblékne (© marca.es)

Diego Costa konečně potvrdil, že dá reprezentaci Španělska přednost před svou rodnou Brazílií.

Útočník Atlética Madrid se rozhodoval dlouhé týdny, až včera vnesl do sledovaného případu jasno: "Bylo to velmi těžké rozhodnutí. Země, ve které jste se narodil, proti zemi, která vám dala vše. Nakonec jsem dal přednost Španělsku, díky němuž jsem tím, čím jsem. Nechci, aby to lidé vnímali jako odmítnutí Brazílie. Prostě jsem dal přednost Španělsku, kde se cítím chtěný a kde jsem odehrál většinu kariéry. Pokud měl Del Bosque povolá, nechám na hřišti vše, i když to bude jenom na pět nebo deset minut."

Očekává se, že Diego Costa bude o místo ve španělském národním týmu bojovat zejména s Álvarem Negredem a Robertem Soldadem, kteří působí v anglické Premier League.

Zatímco Vicente del Bosque bude s výběrem Diega Costy spokojený, trenér Brazílie Luiz Felipe Scolari už tak nadšený není: "Jako brazilský fotbalista, který odmítl obléknout dres národního týmu a odehrát mistrovství světa ve vlastní zemi, ukázal záda snu milionů lidí."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace