Povedený výkon, shodují se hráči i Guardiola

Barcelonská radost z postupu (© as.com)

Barcelona se může radovat z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, po výhře 3-1 nad Arsenalem zářili hráči i Pep Guardiola.

Blaugranas museli dohánět ztátu z prvního zápasu, který na Emirates prohráli 1-2. Povedlo se a odveta se hrála už pouze podle not Katalánců, kteří sice inkasovali, přestože Kanonýři nevyprodukovali za celých 90 minut jedinou střelu, ale tři vstřelené góly je posunuly dále.

Hodně nespokojený byl trenér Arsenalu Arsène Wenger, jehož rozčílilo vyloučení Robina van Persieho. Nizozemec uviděl druhou žlutou kartu za vystřelení po odpískání. "Příznivci fotbalu a Arsenalu jsou frustrovaní. Je těžké pochopit chování rozhodčího. Jak může takovým způsobem zabít tak zajímavý zápas? I kdyby Robin píšťalku slyšel, stejně to nechápu. Barça je tak kvalitní, aby vyhrála normálním způsobem, ale zasloužili jsme si šanci. Je to ostuda. Barçe patřil první poločas, ale v tom druhém jsme se dostali do zápasu, mohli jsme i vyhrát. Dokonce jsme na konci mohli dát gól na 2-3."

Pep Guardiola byl s výkonem svých svěřenců spokojený: "Wenger mi po zápase řekl, že mám pogratulovat rozhodčímu. Má právo se zlobit, mám pro to pochopení. Ale fakta jsou taková, že jsme měli 70procentní držení míč, zatímco Arsenal si nenahrál třikrát za sebou a ani jednou nevystřelil."

Rozhodčí Massimo Busacca měl v utkání několik nepřesných verdiktů na obě strany, Andrés Iniesta připomněl i omyly sudích z prvního zápasu: "V něm rozhodčí možná poškodil nás, ale Arsenalu si nikdo nestěžoval. Jsme rádi za postup, byl to těžký dvojzápas proti velmi silnému protivníkovi."

"Barça je jenom jedna, pokud se hraje na odvety, tak to mají naši soupeři velmi těžké. Hodně nám pomohli fanoušci, kteří věděli, kdy povzbuzovat," zhodnotil střetnutí Dani Alves.

V podobném duchu mluvil také Sergio Busquets: "Náš styl vychází z ofenzivy, budeme se ho držet až do smrti. Překvapilo nás, v kolika hráčích Arsenal bránil."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace