Přátelské gesto, nebo nevhodné chování rozhodčího? Atlético se ohradilo proti Alberolu Rojasovi

Inkriminovaný moment (© marca.es)

Atlético a rozhodčí, to je po osmizápasovém trestu pro Diega Costu výbušné téma. I proto reagovali hráči a Diego Simeone podrážděně na chování arbitra Javiera Alberoly Rojase vůči Álvaru Moratovi.

Útočník Madriďanů u sudího utkání proti Eibaru opakovaně protestoval, nejvíce se však mluví o reakci arbitra ze závěru, kdy Moratu poklepal po zadní části krku, což se hráči viditelně nelíbilo.

Šlo ze strany Alberoly Rojase o přátelské gesto, nebo nevhodné chování? "Álvara to naštvalo. Když jsem já kdysi udělal to samé čtvrtému rozhodčímu, byl jsem potrestán stopkou na čtyři zápasy," uvedl Diego Simeone. Také záložník Koke se k incidentu vyjádřil: "Nikdy jsem neviděl, aby rozhodčí něco takového udělal hráči. Nevím, jestli za to bude potrestán, o tom musí rozhodnout jiní, ale prošetřit by se to mělo. Álvaro zareagoval podrážděně, jako by to udělal každý. Někdo jsme to my hráči, kdo se nechová k rozhodčím správně, tentokrát to byl rozhodčí, kdo se nezachoval správně k Moratovi."

Podle bývalého rozhodčímu Iturralde Gonzáleze, jenž rozebírá sporné situace pro deník AS, nemine Alberolu Rojase trest: "Myslím, že si kvůli tomu nějakou dobu nezapíská. V prvním poločase chytil Moratu za ruku, ve druhém ho postrčil do zad a poté poklepal po krku. Vy jste autorita a musíte se podle toho chovat."

Podívejte se na sporný moment:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace