Před třetím El Clásicem se strhla slovní přestřelka

Pep Guardiola (© marca.es)

Real Madrid a Barcelona dnes změří síly potřetí během krátké doby. Napětí mezi oběma tábory se stupňuje.

Oba velkokluby si to už rozdaly v lize, kde se na Bernabéu zrodila remíza 1-1, a ve finále Copa del Rey, v němž se z trofeje radoval díky brance Cristiana Ronalda z prodloužení Bílý balet. Nyní je na řadě dvojzápas semifinále Ligy mistrů, jehož první část se odehraje v Madridu.

UEFA zvažovala, že k zápasu nasadí krajana José Mourinha Pedra Proençu, což Pep Guardiola okomentoval slovy, že "Mourinho musí být nadšený z možnosti, že by pískal Portugalec". Rozhodčím byl ale nakonec určen Němec Wolfgang Stark. Trenér Katalánců se poté ještě vrátil k neuznanému gólu Pedra z finále Copy a ironicky prohlásil: "Rozhodčí musí mít perfektní zrak, když viděl dvoucentimetrový offside."

Reakce z tábora Blancos na sebe nenechala dlouho čekat. "Už se kritizují i správná rozhodnutí, protože offside byl ve finále Copy odmávaný správně. Byl bych rád, kdyby se semifinále Ligy mistrů odehrál bez simulování, férově, aby rozhodčí nikoho nepoškodil," uvedl Sergio Ramos.

Své samozřejmě k celé záležitosti řekl i José Mourinho: "Není důležitý tlak, který byl vyvinut, aby nepískal Proença. Důležitější je, že začala nová éra. Doteď jsme měli skupinku trenérů, velmi malou, která rozhodčí nekritizovala. Pak tu je skupina, která se ozve, když vidí chyby sudích. Do té patřím i já. S prohlášeními Guardioly se vytvořila další, ve které je pouze on. A ta kritizuje správná rozhodnutí arbitrů. To jsem ještě neviděl."

"On mluvil o mně, tak já budu mluvit o něm. Ve středu se potkáme ve 20:45 na trávníku. Mimo hřiště mě už porazil, tam svojí Ligu mistrů vyhrál. Ať si jí veme domů a pořádně si ji užije. Na tiskových konferencích je král, šéf, nemá cenu s ním soupeřit a já se o to ani nebudu pokoušet. Pokud nás vyřadí v Lize mistrů, tak proto, že je Real Madrid lepší. A pokud vyhrajeme my ligu, tak proto, že jsme lepší," kontroval Guardiola.

Střízlivý pohled na vzájemné štěky ukázal Javier Mascherano: "My víme, co Pep chtěl říci, ale vždy se něco vytrhne z kontextu. Nechtěl kritizovat rozhodčí, gól Pedra na Mestalle nebyl uznán správně. O kousek to offside byl. Tohle je historické semifinále, španělská liga by na něj měla být hrdá. Jako fotbalistovi mi vadí, že se stále méně mluví o fotbale, zatímco se řeší všechno ostatní. Vždy se strhává pozornost jinam."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace