Překročili jste všechny hranice, vzkázal Rosell do Madridu

Sandro Rosell (© marca.es)

Sandro Rosell zhodnotil svůj první rok v roli prezidenta Barcelony. Při té příležitosti se opřel do Realu Madrid.

"Je to nejlepší sportovní sezóna v historii. Dokázali jsme překonat různé druhy překážek a barcelonismo slaví řadu úspěchů. I přes řadu provokací jsme zůstali věrni našemu stylu. Provokovali nás, ale my jsme odolali. Teď si užíváme úspěchy, fotbal usadil každého na jeho místo. Exhibice z Wembley je nejlepší odpověď pro všechny, kteří nás napadali. Jsou situace, ke kterým už v budoucnu nemůže dojít. Mluvím za všechny z Barcelony, když říkám, že se nám nelíbí, když se někdo snaží dosáhnout mimo hřiště toho, co se mu nepovedlo na něm," prohlásil Rosell.

Prezident katalánského klubu, který k třetímu ligovému triumfu v řadě přidal i triumf v Lize mistrů, se následně v několika bodech pustil do kritiky Realu Madrid. "Kluby mají určitou společenskou zodpovědnost, kterou musí řadit nad všechnu rivalitu. Jsme vzorem pro mnoho lidí včetně dětí. Real Madrid letos překročil všechny hranice rivality, když náš klub napadl bez jakýchkoliv důkazů."

"Žalovali jsme Cadena COPE kvůli obvinění z dopingu. Ten novinář řekl, že zdroj pochází z Realu Madrid. Pokud by někdo podobně obvinil Real Madrid jménem Barcelony, okamžitě bychom to odmítli. Uvítali bychom podobnou reakci od Realu Madrid, ale bohužel k ní nedošlo."

Nit suchou nenechal Rosell ani na José Mourinhovi: "Také jeden ze zaměstnanců, trenér, Realu Madrid letos překročil všechny hranice. Veřejně obvinil Guardiolu, že by se měl za některé výhry stydět. Za tiskovou konferenci, kterou předvedl Mourinho po semifinálovém zápase Ligy mistrů na Bernabéu, by se skutečně styděl každý sportovec."

"Obvinil náš klub, že dosáhl úspěchů díky protekci od organizace UEFA. Obranou Realu Madrid překvapivě bylo, že napadl osm našich hráčů s odůvodněním z nesportovního chování a rasismu. Nevyšlo mu to, UEFA jeho stížnost dvakrát zamítla."

Na závěr Rosell pohrozil, že s Realem Madrid zpřetrhá veškeré vztahy: "Rivalita bude pokračovat v příští sezóně, ale my nedovolíme, aby překročila hranice sportu, protože fotbal si zaslouží čistou hru. Pokud Real Madrid opět překročí hranice, budeme s ním muset zpřetrhat veškeré vztahy, což si v žádném případě nepřejeme."

"Prezident Realu Madrid řekl, že se nezastaví, dokud nedosáhne na desátý pohár v Lize mistrů. Věřím, že tak učiní ve sportovním duchu, na hřišti a způsobem, který si podle mého přeje i řada fanoušků Realu Madrid."

Real Madrid na svém oficiálním webu vydal reakci: "Real Madrid lituje nešťastných prohlášení prezidenta Barcelony, která vzešla z tlaku určitého sektoru médií blízkých klubu na vedení, po kterém požaduje agresivnější chování k Realu Madrid. Zároveň odmítáme, že by některé stížnosti na užívání dopingu ve sportu pocházela z Realu Madrid, neboť každý ví, že jsme podobné spekulace okamžitě kategoricky odmítli."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace