Překvapivým finalistou je Bilbao, po velkém obratu si připsalo skalp Atlética

Bilbao zvítězilo nad favoritem 2:1 a postoupilo do finále

Zatímco první semifinále dopadlo podle očekávání, tak u druhého utkání platil přesný opak. Baskický tým udolal Atlético 2:1 a díky nečekanému zvratu postupuje do finále. V bitvě o Španělský superpohár se utká s Realem Madrid.

Toto semifinále nebylo tak atraktivní jako souboj mezi Realem a Barcelonou, o dramatičnost však rozhodně nebyla nouze. V 10. minutě se po hezké kombinaci dostal do velké šance Inaki Williams, jeho střelu však skvěle vytěsnil Oblak. Baskický outsider začal zápas velmi aktivně, svého soupeře se rozhodně nezaleknul. V závěru 1. poločasu se začal prosazovat i madridský celek, střela Kondogbii ale jen prověřila pozornost gólmana Simona. Nic víc se v rámci 1. poločasu už neudálo, skóre zápasu zůstalo neměnné.

2. poločas přinesl kromě větší zábavy také několik branek, což pomohlo samotné dramatičnosti zápasu. Změna skóre nastala po hodině hry. Z rohového kopu se přesně trefil Felix, gólman Simon si jeho střelu vrazil do vlastní brány a Atlético se dostalo do vedení. Hned záhy mohlo Bilbao vyrovnat. To se však nestalo, neboť Martinez svou velkou šanci neproměnil. Gólman Oblak si připsal další důležitý zákrok. 
Bilbao se však nevzdávalo, proti nebezpečné střele útočníka Williamse musel opět zasáhnout Oblak.

V 77. minutě se baskický tým už přece jen dočkal, o vyrovnání se postaral Alvárez. Neutuchající aktivita outsidera pokračovala i nadále. Do velké šance se opět dostal Inaki Williams, gólman Atlética musel předvést další výborný zákrok.Madridský tým odolával, vyrovnaný stav zápasu však neměl dlouhého trvání. V 81. minutě se prosadil Nico Williams, obrat Bilbaa byl dokonán. Favorit byl na pokraji vyřazení. Závěr zápasu byl pořádně vyhrocený, za svůj nevybíravý zákrok byl vyloučen Gimenéz. Bilbao dotáhlo svůj obrat do vítězného konce a na úkor favorita nečekaně postoupilo do finále. O triumf ve Španělském superpoháru si to rozdá s Realem Madrid, zápas se uskuteční v neděli.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace