Přešel míč čáru? Příznivci Atlética zpochybňují verdikt brankové technologie

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Příznivci Atlética Madrid se stále nemohou smířit s vypadnutím z Ligy mistrů a upozorňují, že v odvetě osmifinále proti Juventusu možná selhala branková technologie.

Ta určila, že skvělý zákrok Jana Oblaka přišel až za brankovou čárou, takže Cristiano Ronaldo mohl oslavit svoji druhou trefu v zápase. Na konci přidal třetí z penalty a Juventusu po výhře 3-0 (první utkání prohrál v Madridu 0-2) postoupil.

Na sociálních sítích však koluje video, které má dokázat, že se Goal-line technology zmýlila. Podle jeho autora chyboval systém, který je založen na čipu v míči, jehož postavení vůči brankové čáře snímá několik kamer, hned třikrát.

Branková čára měla být na snímku, který poskytla UEFA jako důkaz správného rozhodnutí, užší než ve skutečnosti, balón menší o 12,4 procenta a technologie navíc mylně považovala ruku Jana Oblaka za součást míče, což vedlo k chybnému označení jeho polohy.

Pokud by vše bylo posouzeno správně, míč by se brankové čáry lehce dotýkal a o gól by tedy nešlo, shrnuje autor videa.

Podívejte se na video, které má dokazovat, že míč nepřešel brankovou čáru:

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace