Přestup Foytha do Barcelony je po zranění obránce prakticky vyloučen

Juan Foyth, jeden z přestupových cílů Barcelony

Zranění argentinského obránce Juana Foytha ukončilo již tak velmi obtížná jednání o přestupu mzi Villarrealem a Barcelonou. Katalánský klub by na trhu rád v posledních přestupových hodnách ještě našel posilu do defenzívy, ale zranění Foytha může udržet mimo hru několik měsíců a to je pro Barcelonu velká oběť.

Zranění Juana Foytha v zápase s Getafe na stadionu Coliseum rozrušilo fanoušky Villarrealu a nedává spát ani argentinským příznivcům. Foyth je základní stavebním kamenem defenzívy klubu, která v této sezóně funguje na jedničku a díky níž je tým trenovaný Unaiem Emerym stále neporažen.

První zprávy po specializovaných lékařských testech, které hráč bezprostředně po utkání podstoupil, ale nejsou vůbec dobré. Vyšetření vyloučila přetržení vazů v levém koleni, hráč by je tak mohl mít jen natažené, což by ho ale stálo donutilo být mimo hru minimálně příští dva měsíce. Na definitivní potvrzení rozsahu zranění je stále brzy, Juan Foyth totiž dále podstupuje vyšetření.

Přestože se nejedná o nejhorší možnou diagnózu, takové zranění by argentinského obránce vyřadilo ze hry na dlouhou dobu a to je pro Villarreal velký problém, protože má k dispozici pouze jednoho pravého krajního obránce a tím je Kiko Femenía. Daleko větším problémem je zranění ovšem pro samotného Foytha, který snil o účasti na nadcházejícím Mistrovství světa v Kataru. Na seznamu reprezentačního trenéra nemá jisté místo a doufal, že dobrý start do sezóny by mu mohl otevřít dveře.

Zranění Juana Foytha navíc přichází v době, kdy jeho jméno zaznívalo velmi silně v tisku ve spojení s možným přestupem do Barcelony. Možnost dohody mezi kluby sice komplikovala smluvní klauzule, která podle kontraktu pět dní před ukončením přestupového období byla navýšena na 54,6 milionů eur. To je částka, která katalánský klub pozastavila na cestě k dalšímu jednání, zranění hráče ovšem veškerý budoucí postup Barcelony zcela vyloučila.

Problém Nou Campu tím ale nekončí. Sergio Roberto v obraně odehrál skvělé utkání proti Manchesteru City, ale v La Lize jeho místo obsadil Koundé. Barcelona navíc hledá východisko pro Desta, se kterým trenér Xavi nepočítá.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace