Přetahovaná o Alvara Moratu pokračuje, s hráčem jedná AS Řím a Inter Milán

Alvaro Morata v dresu Atletica Madrid

Jen pár dní poté, co se španělský útočník vyslovil pozitivně na téma možného přestupu do AS Řím a agentům dal svolení prohloubit jednání, požádal o schůzku s hráčovými zástupci také Inter Milán, který přišel o belgického útočníka Romela Lukaku a hledá útočníka světové extratřídy, aby vhodně doplnil útočné řady. O Alvara Moratu je zájem a s každým dnem je zřejmější, že v Atléticu Madrid si v příští sezóně nezahraje.

Podle italského sportovního portálu Tuttomercatoweb má španělský útočník, který v současnosti působí v Atléticu Madrid, ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši přibližně 20 milionů eur. Tato částka představuje výraznou překážku v cestě dvou největších favoritů na zisk Alvara Moraty, AS Řím i Interu Milán.

Pro giallorossi s trenérem Mourinhem na lavičce je Alvaro Morata ideální variantou a po zranění Abrahama se stal hon na španělského útočníka absolutní prioritou. Mezi hráčem a klubem probíhá jednání a má se za to, že rozhodující slovo bude mít Atlético Madrid. Pokud by španělský klub souhlasil s jinou formulací než jen přímý přestup, dokázali by giallorossi obchod uzavřít prakticky hned.

Váhavého jednání mezi stranami by chtěl využít Inter Milán, který si na dnešní odpoledne naplánoval schůzku s agenty Alvara Moraty. Po ztrátě belgického obra Romela Lukaku hledají nerazzurri hráče se znalostmi italské ligy a mezinárodními zkušenostmi. V cestě však stojí nejedna finanční překážka.

Výstupní klauzule sama o sobě není nízká a při současném připočtení hráčova platu, který se bude pohybovat okolo 5 milionů eur čistého ročně, jde o významnou investici. Navzdory všemu úterní schůzka naznačuje, že mají obě strany ochotu hledat cestu k dohodě. Alvaro Morata je talentovaný a všestranný útočník, který je schopen střílet důležité góly a přinášet týmu cenné zkušenosti. Tam či onam, Alvaro Morata je na odchodu ze španělské ligy a nabírá kurz směr Serie A. Do třetice všeho dobrého.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace