Přetlak v útoku Espanyolu

Mauricio Pochettino (© goal.com)

Mauricio Pochettino, argentinský trenér barcelonského Espanyolu, se letos potýká s kuriózní situací. Jelikož nechává své svěřence hrát v oblíbeném rozestavení 4-2-3-1, dalo by se hodně zjednodušeně a laicky mužstvo rozdělit na dvě poloviny. Tu defenzivní, s obránci a dvěma pivoty a útočnou, kterou tvoří zbytek. A zatímco v té první skupině nemá příliš hráčů na výběr, v té druhé se mu nahromadilo hráčů až až. Jedenáct útočně laděných hráčů na pouhopouhé čtyři fleky vpředu. Na jednu stranu slušný střelecký potenciál a nespočet variant pro trenéra, který je v kurzu. Jenže zároveň stav, který je třeba velice taktně řídit, neboť po vyléčení Segia Garcíi a Pandianiho (dalšímu forvardovi Albínovi chybí k úplnému uzdravení už jen malý krůček) je sice spektrum, kde vybírat hodně rozmanité, nicméně stinnou stránku představuje to, že nominační listina k utkání není nafukovací a někteří budou muset nuceně zůstat jen na tribuně.

Sergio García, Kalu Uche, Álvaro Vázquez, Pandiani, Rui Fonte, nebo Thievy dokáží zahrát na nejvysunutější pozici na hrotu, nebo coby podhrotoví útočníci. A to do poměrně bohatého výčtu není zařazen Bacari, útočný hrot z rezervy pericos, jenž již sice letos debutoval pod Pochettinem, ale nějakou dobu již s prvním týmem netrénuje. Dále tu jsou Coutinho, Weiss, Christian Alfonso a Albín, kteří se nejlépe cítí v křídelních pozicích, zatímco ofenzivnější post uprostřed je pod penzí Joana Verdúa, byť zde v několika případech naskočil i Ndri Romaric, jehož přirozeným postem je ale spíš klasický střed zálohy. 

Minulou neděli v zápase proti Rayu Valecano doma na Cornelle (5:1), nechal Pochettino sedět na lavičce Álvara Vázqueze, jenž byl stálým účastníkem v základní sestavy v posledních ligových kolech. Veškerou svoji důvěru svěřil Kalu Uchemu, jenž se mu královsky odvděčil nastříleným hattrickem a Sergiu Garcíovi, jenž byl u všech branek a uděloval skutečné fotbalové lekce. Právě on pro regionální rádio poznamenal, že: „nikdo nepřebývá, vždycky je dobré mít konkurenci, aby nikdo neusnul a tvrdě pracoval a ztížil Pochettinovi práci“. A Pochettino to opravdu jednoduché mít nebude. Ovšem takovéto problémy musí být příjemné. Lépe, když přebývá, než když se nedostává. Nicméně těžko říci za koho naskočí do sestavy Vladimír Weiss po skvělém představení útočné formace z minulého utkání. Slovenský reprezentant pod Pochettinem odehrál úplně všechno, ale po absenci, způsobené karetním trestem, bude mít hodně obtížné vrátit se zpět do elitní jedenáctky. Stejně tak jako Álvaro, nebo Albín, až se dá kompletně do kupy. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace