Preview: AC Milán - Barcelona

Včerejší trénink Barcelony (© as.com)

Lahůdkou středečního programu Ligy mistrů budou souboj velikánů, AC Milán hostí Barcelonu.

Utkání přitahuje pozornost z řady důvodů. Dokáže italský celek znovu obrat obhájce trofeje o body, jako se mu to povedlo na Nou Campu? Jak si povede Zlatan Ibrahimović proti bývalému zaměstnavateli, s nímž se nerozešel v dobrém? Odpovědi nejen na tyto otázky se začnou psát ve 20:45.

Ve hře je zároveň první místo skupiny, které zaručuje do prvního kola play-off papírově slabšího soupeře. Mírnou výhodu mají Katalánci, na jejichž kontě je 10 bodů, AC Milán jich dosud nasbíral osm.

Španělský mistr chce uspět i pro Tita Vilanovu, jenž se včera podrobil operaci nádoru v příušní šláze. "Jeho zdraví je důležitější než jakákoliv výhra na hřišti," shrnul pocity celého týmu Pep Guardiola. To však neznamená, že by jeho tým netoužil po vítězství.

Pokusí se o něj v sestavě bez Andrése Iniesty, jehož vyřadily zdravotní potíže. Dani Alves je v trestu a na marodce pokračuje duo Adriano a Afellay. Lionel Messi chybět nebude, Argentinec je připraven rozšírit svou bohatou gólovou sbírku o další kousky.

V dresu domácích se neobjeví trojlístek Gatusso, Mexés a Cassano, kromě již zmiňovaného Ibry se proti bývalým spoluhráčům mohou postavit také Van Bommel či Zambrotta.

Výkop je na San Siru ve 20:45, s píšťalkou a rukou připravenou trestat příliš tvrdé zákroky bude na trávníku přítomen Wolfang Stark z Německa.

Pravděpodobné sestavy:

AC Milán: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Nocerino, Ambrosini, Boateng, Aquilani; Pato a Ibrahimović.

Barcelona: Víctor Valdés; Puyol, Piqué, Mascherano, Abidal; Busquets, Xavi, Fàbregas; Alexis Sánchez, Villa a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace