Preview: AC Milán - Barcelona

Na tréninku Barcelony panovala dobrá nálada (© as.com)

Jako poslední ze španělských týmů vstupuje do osmifinále Ligy mistrů Barcelona, kterou čeká ostrý test na stadionu AC Milán.

A zápas dvou evropských gigantů by měl být ozdobou soutěže. Oba celky se dokonale znají, protože na sebe v 21. století narážejí v milionářské soutěži s železnou pravidelností. Letos to bude potřetí v řadě, před dvěma roky si AC Milán rozdal s Barcelonou ve skupině, vloni ve čtvrtfinále.

Milán a Barcelonu ale odlišuje přítomnost. Zatímco AC je v domácí soutěži až třetí a ani v Lize mistrů nepatří do okruhu top favoritů, Katalánci mají La Ligu pod stoprocentní kontrolou i v kontinentálním měření sil jsou pasováni na jednoho z nejpravděpodobnějších vítězů.

Zvláštní střetnutí prožije Bojan Krkić. Útočník AC má minulost a podle všeho i budoucnost spojenou s Barcelonou, dnes se jí však bude snažit vyřadit. Kontroverzní chlapec Mario Balotelli naopak nemůže nastoupit, neboť si už v letošním ročníku zahrál za Manchester City. El Shaarawy se dal po zranění dohromady a je připraven. Nocerino, Flamini a Robinho v nominaci nejsou.

Barcelona nechala v katalánské metropoli Davida Villu, aby se plně zotavil z ledvinové koliky. Xavi naproti tomu mezi povolanými nechybí a vše nasvědčuje jeho přítomnosti na trávníku od první minuty.

Očekávaný souboj začíná ve 20:45, rozhodčím bude Skot Craig Thomson.

Pravděpodobné sestavy:

AC Milán: Abbiati; Abate, Mexès, Zapata, Constant; Montolivo, Ambrosisni, Muntari; Boateng, El Shaarawy a Pazzini.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Fàbregas; Pedro, Iniesta a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace