Preview: Al-Sadd - Barcelona

Trénink Barcelony (© marca.es)

Barcelonu čeká v Japonsku dvojzápas mistrovství světa klubů, v nichž bude španělský mistr bojovat o další trofej do vitríny.

Krátký turnaj nabízí pro Katalánce pouze jednu možnost úspěchu - celkové vítězství, které by oficiálně potvrdilo to, co každý ví, a sice že Barcelona je v současné době nejlepším týmem světa. Jakýkoliv jiný výsledek bude označen za propadák.

V semifinále čeká na Pep Team katarský Al-Sadd, jehož trenér Jorge Fossati si je dobře vědom, kdo je v zápase favoritem. "Mám plán, že nasadím 15 nebo 16 hráčů. Pokud nám to FIFA povolí, pak máme šanci," uvedl dobře naladěný Uruguayec.

"Jedna firma má jako motto 'Nic není nemožné' a já tomu dnes chci věřit více než kdy jindy, přestože se střetneme s nekorunovaným nejlepším týmem světa," dodal Fossati.

Pep Guardiola na tiskové konferenci zdůraznil, že klubovému mistrovství světa přikládá velký význam. To se odrazí i ve složení základní jedenáctky, ta by měla být nejsilnější možná, tedy včetně Carlese Puyola, Xaviho, Iniesty či Messiho.

Z tábora hostů je potřeba vypíchnout zejména trolístek Niang, Belhadj a Kader Keita. Právě na jejich umění a zkušenosti by měla stát šance katarského celku na překvapení.

Zápas začíná v 11:30 středoevropského času na International Stadium Yokohama, rozhodčím bude Joel Aguilar ze Salvadoru. Vítěz se ve finále střetne s brazilským Santosem, který podle očekávání zvládl semifinálový duel s japonskou Kashiwou.

Pravděpodobné sestavy:

Al-Sadd: Saqr; Abdulmajed, Lee Jung Soo, Koni, Mohammed; Belhadj, Abdulmajid, Albloushi, Belhadj Khalfan, Keita a Niang.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta; Villa, Pedro a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace