Preview: Barcelona - Chelsea

Na Nou Campu se očekává bouřlivá atmosféra (© marca.es)

Barcelonské rány z víkendového El Clásica může zahojit postup do finále Ligy mistrů.

K tomu potřebují Katalánci v odvetě semifinále zvítězit o dvě branky, neboť na Stamford Bridge prohráli s Chelsea 0-1, přestože měli po celý zápas značně navrch.

Pro Pep Team je dobře, že po porážce s Realem Madrid, která zřejmě definitivně pohřbila naděje na čtvrtý ligový titul v řadě, následuje rychle další důležitý. Není lepší způsob, než dát na prohru zapomenout výhrou. Za zády budou mít Blaugranas i tentokrát zaplněný Nou Camp.

Od Chelsea se na stadionu Barcelony očekává defenzivní výkon, Blues budou spoléhat na autobus postavený na hranici velkého vápna, zákroky Petra Čech a rychlé brejky. Bude je zakončovat Didier Drogba? To není jisté, neboť největší ofenzivní eso Angličanů má zdravotní potíže. Podobně je na tom stoper David Luiz.

Guardiola podle všeho znovu nastoupí s rozestavením 3-4-3, do základní sestavy by se měl vrátit nejen Piqué, ale také Cesc. Barcelona poprvé od roku 2009 prohrála dva soutěžní zápasy v řadě, třetí neúspěch by znamenal konec nadějí na obhajobu ušatého poháru.

Na Nou Campu bude uveden míč do pohybu ve 20:45, rozhodcovský dres oblékne Turek Cüneyt Çakir.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Víctor Valdés; Puyol, Piqué, Mascherano; Busquets, Xavi, Iniesta, Dani Alves; Alexis Sánchez, Messi a Fàbregas.

Chelsea: Čech; Ivanović, Cahill, Terry, Ashley Cole; Meireles, Mikel, Lampard, Ramires, Mata a Drogba.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace