Preview: Barcelona - Real Madrid

Mou a Cristiano versus Pep a Leo (© dailymail.com)

Rally de Clásico, série čtyř zápasů mezi Barcelonou a Realem Madrid během pouhých osmnácti dnů, dnes čeká poslední etapa.

Bilance je zatím vyrovnaná. V lize se zrodila remíza 1-1, v Copa del Rey triumfoval po prodloužení Real Madrid a v prvním semifinále Ligy mistrů dobyla Barcelona Bernabéu výsledkem 2-0. Každé z tria utkání nabídlo emoce, strkanice, fauly a hádky, až po tom posledním se ale strhla mezi oběma giganty válka.

Ta vyvrcholila podání vzájemné stížnosti. UEFA obě zamítla, slova José Mourinha na adresu Pepa Guardiola přesto bude prošetřovat. Nyní se dění minimálně na 90 minut přenese znovu na hřiště, kde se Bílý balet pokusí o téměř nemožné, a sice smazat dvougólové manko z prvního zápasu.

Sáhne José Mourinho k ofenzivnější sestavě, než tomu bylo v předchozích duelech? Zdá se to pravděpodobné a fanoušci Blancos si to přejí. Di Maríu a Cristiana Ronalda by měli v útočném snažení doplňovat zejména Özil a jeden z dvojice Benzema a Adebayor. Obrana bude postrádat vykartované duo Sergio Ramos a Pepe, což znamená šanci pro Albiola a Arbelou.

V dresu Barcelony nebudou k vidění zranění Milito, Adriano, Maxwell a Bojan, stejně tak vykartovaný náhradní brankář José Manuel Pinto. Největší novinkou je návrat Érica Abidala, jenž se teprve před dvěma měsíci podrobil operaci nádoru na játrech. Zcela fit je Carles Puyol, který bude suplovat na pozici levého beka. Zbytek sestavy bude alespoň z pohledu posledních týdnů tradiční, tedy s Mascheranem na stoperu.

Jedovaté výpady z obou táborů jsou jednou ze zbraní, kterých ani jedna strana neváhala využít. Nakonec se ale stejně rozhodne na jediném místě, a sice na zeleném pažitu. V roli soudce bude míč. Nechť Barcelona a Real Madrid předvedou své argumenty a postoupí do finále milionářské soutěže ten lepší.

Zápas začíná na Nou Campu ve 20:45, těžká práce rozhodčího ve vypjatém duelu čeká na Belgičan Franka de Bleeckereho.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol; Busquets, Iniesta, Xavi; Pedro, Messi a Villa.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Lass, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace