Preview: Bayer Leverkusen - Barcelona

Xavi a Puyol nebudou na hřišti chybět (© marca.es)

Barcelona chce zapomenout na ligové trápení, v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů se představí na půdě Leverkusenu.

Katalánci se po porážce na Reyno de Navarra pomalu smiřují s faktem, že na čtvrtý titul v Primera División v řadě už nedosáhnou. Ztráta deseti bodů na Real Madrid je už propastná. Stále je tu ale Copa a Liga mistrů, triumf v obou soutěžích by znamenal tu nejlepší terapii.

První krok k obhajobě milionářského turnaje může Barcelona udělat dnes, v souboji s Leverkusenem, akutálně šestým v pořadí německé Bundesligy, je favoritem.

Pep Guardiola stále postrádá Afellaye a Villu, dva dlouhodobě zraněné fotbalisty, k dispozici není ani Seydou Keita. Busquets do Německa odcestoval, přestože nedostal od lékařů zelenou k návratu na trávník. Jeho účast v utkání je proto nejistá.

V dresu Leverkusenu nebude k vidění Michael Ballack, někdejší opora Chelsea a národního týmu už ale dlouho není v top formě. Důelžitější mohou být absence Derdiyoka, Sama, Adlera či Barnetty. Mráz, sníh a bouřlivé prostředí stadionu Bay Arena. To jsou hlavní problémy, s nimiž se Barcelona bude muset vypořádat.

Zápas začíná ve 20:45, rozhodčím bude Skot Craig Thomson.

Pravděpodobné sestavy:

Leverkusen: Leno; Ćorluka, Schwaab, Friedrich, Kadlec; Reinartz, Castro, Rolfes, Bender; Schürrle a Kiessling.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Mascherano, Xavi, Iniesta; Alexis Sánchez, Isaac Cuenca a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace