Preview: Bayern Mnichov - Real Madrid

Dějiště dnešního utkání (© goal.com)

Semifinále Ligy mistrů začíná, na programu je první utkání mezi Bayernem Mnichov a Realem Madrid.

A pokud se naplní předpoklady, mělo by jít o strhující dvojzápas, který se bude odehrávat v ofenzivním duchu. Nouze by neměla být ani o góly. Jména jako Ribéry, Robben či Mario Gómez na jedné a Cristiano Ronaldo, Benzema nebo Higuaín na druhé straně dávají tušit, že Neuera a Casillase čeká náročný večer.

Real Madrid chce v Mnichově zlomit prokletí, v bavorské metropoli totiž Bílý balet ještě nikdy nedokázal zvítězit. Mourinho však lépe než kdo jiný ví, že v play-off na dvě utkání lze na hřišti soupeře považovat za dobrý i jiný výsledek. Hlavním úkolem Blancos tak je vstřelit branku.

"Nemá mysl zaobírat se minulostí," prohlásil Portugalec směrem k bilanci Realu Madrid v Mnichově, kde osmkrát prohrál a jednou remizoval. Mourinho bude doufat v nahlodanou psychiku Bayernu, který po prohře s Borussií Dortmund přišel o velkou část nadějí na mistrovský titul. Bavorský celek má ale pořádnou porci motivace navíc, finále letošního ročníku Ligy mistrů se totiž hraje v Allianz Areně, jeho domovském stánku.

Praktickou jediným otazníkem v sestavě Bayernu je, zda-li nastoupí od první minuty uzdravený Schweinsteiger. Podle posledních informací by se tak stát mělo, na což by doplatil Müller.

Ani základní jedenáctka hostů nenabízí mnoho nejasností. Marcela oproti poslednímu ligovému duelu pravděpodobně nahradí defenzivnější Coentrão. Před Kaká a Higuaínem dostane přednost Ángel di María.

Atraktivní duel začíná v Allianz Areně ve 20:45, na fair-play bude dohlížet Angličan Howard Webb.

Pravděpodobné sestavy:

Bayern Mnichov: Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba; Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Robben, Kroos, Ribéry a Mario Gómez.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrão; Khedira, Xabi Alonso, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace