Preview: Borussia Dortmund - Real Madrid

Dovede Mourinho tým v čele s Cristianem Ronaldem do finále? (© marca.es)

Také druhé semifinále letošního ročníku Ligy mistrů bude neměcko-španělskou záležitostí. Borussia Dortmund hostí Real Madrid.

Oba celky na sebe narazily už v základní skupině, kde byl po výsledcích 2-1 a 2-2 úspěšnější Dortmund. Role mírného favorita je v KO systému přesto přisuzována Bílému baletu, jehož soubor věří, že konečně dosáhne na desátý ušatý pohár.

Real Madrid ve čtvrtfinále přešel přes Galatasaray Istanbul, zatímco Borussia zvedla nervydrásající bitvu s Málagou, kterou vyřadila díky dvěma brankám z nastaveného času druhého zápasu. To ukazuje, že Kloppovo mužstvo je silné nejen po fotbalové, ale také po psychické stránce.

Otázkou je, jestli dobrou náladu ve žlutočerném celku nenaruší včerejší šokující zpráva, že Mario Götze, možná největší německý talent současnosti, přestoupí po sezóně do Bayernu Mnichov. Götze dnes nebude chybět v základní sestavě. Jaké se zachovají fanoušci?

Zatímco Jürgen Klopp má k dispozici v podstatě kompletní kádr, José Mourinho nemohl povolat vykartovanou dvojici Essien a Arbeloa, na marodce je Marcelo. Portugalský kouč na předzápasové tiskové konferenci prozradil základní sestavu. Mezi třemi tyčemi bude Diego López, v útoku Pipita Higuaín a jedinou neznámou je přítomnost Di Maríi, jemuž se narodil potomek.

Utkání by mělo nabídnout atraktivní ofenzivní podívanou. Bude-li tomu skutečně tak, to příznivci začnou zjišťovat od 20:45. Rozhodčím bude Björn Kuipers z Nizozemska.

Pravděpodobné sestavy:

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; S. Bender, Gündoğan, Blaszczykowski, Götze, Reus a Lewandowski.

Real Madrid: Diego López; Sergio Ramos, Varane, Pepe, Coentrão; Xabi Alonso, Khedira, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace