Preview čtvrtých zápasů základních skupin Evropské ligy

Atlético čeká zápas v Coimbře (© as.com)

Zatímco uplynulé dva dny patřily Lize mistrů, dnes je řada na Evropské lize, v níž se představí i tři španělští zástupci.

Académica Coimbra - Atlético, 19:00

Atlético Madrid sice v lize utrpělo o víkendu první porážku, když podlehlo na Mestalle Valencii, v Evropské lize však Los Colchoneros chtějí pokračovat ve vítězné sérii. V cestě jim stojí Académice Coimbra, kterou před dvěma týdny přetlačili na Calderónovi 2-1.

Pokud dnes Atlético vyhraje, zajistí si postup do další fáze soutěže bez ohledu na výsledky soupeřů či zbylých dvou zápasů. Diego Simeone jako již tradičně dá důvěru fotbalistům, kteří nehrají pravidelně. Falcao, Arda, Cebolla, Godín, Miranda, Gabi a Juanfran k zápasu ani neodcestovali.

Kader, Pulido, Cata Díaz, Domingo Cisma, Tiago... To jsou hráči, kteří by měli z absencí klíčových opor těžit a nastoupit v základní sestavě. Diego Costa má zdravotní potíže a na hrotu proto nastoupí Adrián. Domácímu celku chybí dvojice Edinho a Bruno China. Pokud chtějí Portugalci zůstat ve hře o postup, musejí bezpodmínečně zvítězit.

Utkání začíná v 19 hodin. Dres rozhodčího oblékne Angličan Lee Probert.

Pravděpodobná sestava Atlética: Sergio Asenjo; Kader, Pulido, Cata Díaz, Domingo Cisma; Tiago, Mario Suárez, Raúl García, Koke, Emre a Adrián.

Athletic - Olympique Lyon, 21:05

Papírově nejtěžšího soka má ze španělských celků ve čtvrtém hracím dni Evropské ligy Athletic, který na San Mamés poměří síly s Lyonem. Francouzský celek vévodí pořadí skupiny se třemi výhrami, Lvi se naopak krčí na posledním místě s jediným bodem.

To vše znamená, že pouze vítězství udrží Athletic ve hře o postup. Jakýkoliv další výsledek znamená téměř jistý konec v soutěži, což by pro loňského finalistu bylo velké zklamání.

Marcelo Bielsa stále postrádá Íñiga Péreze a Ekizu, po karetním trestu je znovu k dispozici Ander Herrera. Kouč baskického mužstva se nechystá šetřit žádné opory, proti Lyonu by tak měla nastoupit nejsilnější možná jedenáctka. Na hrotu pokračuje ve formě hrající Aritz Aduriz, zatímco Llorente bude připraven na lavičce.

Hostující Lyon bude chtít navázat na domácí vítězství nad Athleticem, učiní tak bez trojice Míchel Bastos, Dabo a Briand, která zůstala ve Francii.

Na San Mamés je výkop pět minut po deváté večerní hodině, na fair-play bude dohlížet Pol van Boekel z Nizozemska.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Gurpegi, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Susaeta, Muniain, Ander Herrera a Aduriz.

Twente Enschede - Levante, 21:05

Levante si dál žije evropský sen, který dnes může posunout na další úroveň. Pokud totiž vyhraje na půdě Twente Enschede a Helsingborg neporazí Hannover, s dvouzápasovým předstihem si vyslouží postup do další fáze Evropské ligy.

A v silách valencijského celku to je, nizozemského soka před čtrnácti dny zdolal na Ciutat de Valencia přesvědčivě 3-0. Dnes se ovšem očekává větší bitva, neboť Twente je na domácím stadionu velmi silné, o čemž svědčí dva roky bez porážky v pohárech.

Juan Ignacio Martínez nechal doma Davida Navarra, Voltu a Serrana. Dudka a El Zhar jsou zranění, Martins rovněž nemůže nastoupit, neboť není zapsán na soupisku. Domácí kouč McClaren se musí obejít bez Chadliho, zbytek mužstva má k dispozici.

Zápas začne ve 21:05, rozhodčím bude Francouz Tony Chapron.

Pravděpodobná sestava Levante: Keylor Navas; Pedro López, Ballesteros, Héctor Rodas, Karabelas; Pallardó, Pape Diop, Pedro Ríos, Rubén García, Barkero a Gekas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace