Preview druhých zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Diego Simeone (© marca.es)

Španělští zástupci v Evropské lize se dnes pokusí zužitkovat dobré výsledky z úvodních zápasů prvního kola vyřazovací části k postupu do osmifinále.

Athletic - Lokomotiv Moskva, 19:00

Baskičtí Lvi mají nejhorší výchozí pozici z tří zástupců La Ligy v Evropské lize. V Moskvě neudrželi vedení a podlehli Lokomotivu 1-2. I to však může být v pohárové matematice solidní výsledek, neboť výběru Marcela Bielsy stačí k postupu i výhra 1-0.

Zatímco v Moskvě bylo mrazivé počastí, na San Mamés by mělo být pořádné horko, a to zásluhou tradičně bouřlivé kulisy. Vítěz dvojzápasu se v dalším kole utká pravděpodobně s Manchesterem United, což je velmi příejmná motivace navíc.

Marcelo Bielsa podle všeho vsadí na hru se dvěma útočníky, Llorenteho tak na hrotu doplní Toquero. De Marcos by se mohl přesunout na pozici levého beka, jelikož Aurtenetxe je mimo hru kvůli karetnímu trestu. Žádné výraznější obměny se neočekávají.

Zapater a Caicedo už vědí, jak těžké je uspět v Katedrále. Ještě vloni útočník Levante sice prohlásil, že tamější atmosféra "není nic z jiného světa", přesto jde do zápasu Athletic jako favorit.

Výkop je v 19 hodin, rozhodčím bude Pawel Gil z Polska.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, De Marcos; Iturraspe, Ander Herrera, Susaeta, Muniain; Toquero a Llorente.

Valencia - Stoke City, 19:00

Nádherná rána Mehmeta Topala z třiceti metrů rozhodla první utkání mezi Stoke City a Valencií. Netopýři věří, že vítězství z hřiště soupeře bude tvořit základ k postupu, který má potvrdit dnešních devadesát minut na Mestalle.

Pokud svěřenci Unaie Emeryho předvedou, co umí, neměl by pro ně anglický soupeř znamenat překážku na cestě do osmifinále. Stoke City se ukázalo jako bojovný a tvrdý, ale technicky omezený tým. Jasným favoritem je proto Valencia.

Emery musí podniknout určité změny v sestavě, neboť nemá k dispozici vykartovaného Tina Costu a zraněné Miguela, Ricarda Costu a Banega. Posledně jmenovaný si už v letošní sezóně kvůli zlomené noze nezahraje.

Stoke City se představí bez Whiteheada, Upson je naopak připraven poté, co zmeškal úvodní duel kvůli kartám. Angličané budou i tentokrát spoléhat na hru vzduchem, pokud se Valencii podaří udržet míč na zemi, bude tím výhoda hostů smazána.

Výkop je na Mestalle v 19 hodin, mužem v černém bude Švéd Markus Strömbergsson.

Pravděpodobná sestava Valencie: Diego Alves; Bruno, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Mehmet Topal, Albelda, Feghouli, Piatti; Jonas a Soldado.

Atlético - Lazio Řím, 21:05

Cholo Simeone ještě nepovažuje postup před Lazio za hotovou věc, faktem však je, že Atlético k němu udělalo v prvním utkání velký krok. Výhra 3-1 z Říma znamená, že Madriďané jsou jednou nohou v osmifinále. Stadion Vicente Calderóna je připraven na další zábavnou podívanou pod novým koučem.

Lazio dnes navíc bude citelně oslabené. Chybět bude střelec jediného gólu italského celku v prvním mači Miroslav Klose, jenž se tak přidal k Brocchimu, Biarovi, Stankevičiusovi a Rocchimu. Lazio navíc není v ideálním rozpoložení, v lize utrpělo debakl 1-5 od Palerma.

Také Atlético zvolnilo tempo ve sbírání bodů, a to zejména kvůli špatné koncovce, přesto jeho hra dává fanouškům i nadále naději v dobré výsledky.

Diego Simeone nebude až do výkopu vědět, jestli bude Arda Turan dostatečně fit, aby mohl nastoupit. Připraven je naopak po zranění Tiago. Další šanci v záložní řadě dostane Koke, jehož úkolem bude zacelit mezeru po Brazilci Diegovi, který je na marodce.

Na Calderónovi bude uveden míč do pohybu pět minut po deváté večerní, na fair-play bude dohlížet Angličan Martin Atkinson.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Gabi, Arda Turan, Koke, Toto Salvio; Adrián a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace