Preview: Kostarika - Španělsko

Iker Casillas a Víctor Valdés se dnes podělí o čas mezi třemi tyčemi (© as.com)

Španělsko může dát rychle zapomenout na prohru v Anglii, dnes v dalším přátelském utkání vyzve Kostariku.

La Roja zůstává v přípravených duelech za očekáváním, což se potvrdilo i v sobotu ve Wembley. Pro vítěze posledních dvou velkých turnajů to byla už čtvrtá porážka z devíti zápasů od loňského mistrovství světa, v nichž nešlo o body, zatímco v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2012 všech osm klání vyhrál.

Vicente del Bosque připustil, že situace není ideální, zároveň ale zdůraznil, že zůstává klidný. Reprezentační kouč nastínil i kousky základní sestavy. Mezi třemi tyčemi nebude chybět Iker Casillas, pro něhož to bude už 127. zápas za národní tým. Takového čísla zatím žádný Španěl nedosáhl.

Fernando Llorente má menší zdravotní potíže, v základní sestavě se proto na hrotu objeví Fernando Torres z Chelsea, kterého budou doplňovat z křídel barcelonský David Villa a Jesús Navas, sevillský navrátilec do reprezentace.

Z tábora domácích poznají španělští příznivci brankáře Levante Keylora Navase, Bryan Ruiz působí v anglickém Fulhamu a trio nejslavněších reprezentantů kostarické současnosti doplňuje Joel Campbell, jehož práva patří Arsenalu.

Národní stadion v San José s kapacitou 35 tisíc míst uvidí výkop ve 22:05.  

Pravděpodobné sestavy:

Kostarika: Keylor Navas; Myrie, Umana, Miller, Díaz; Cubero, Azofeifa, Hernández, Oviedo; Campbell a Ruiz.

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Puyol, Sergio Ramos, Monreal; Busquets, Xavi, Iniesta; Jesús Navas, Villa a Torres.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace