Preview: Litva - Španělsko

Trávník, na kterém se bude hrát (© marca.es)

La Roja pokračuje v bojích o evropský šampionát 2012, tentokrát vyzkouší mistry světa Litva.

Po vydřeném vítězství nad Českou republikou by Litva měla být papírově snadnějším soupeřem. Španělsko se ale v Kaunasu bude muset prát nejen se svým sokem, ale také s nekvalitním trávníkem, pokud tak jde terén, na kterém se bude hrát, nazvat.

Del Bosque a spol. se dožadovali přeložení zápasu, UEFA nechala rozhodnutí na arbitrovi, jenž dnes ráno po inspekci hřiště dal utkání zelenou. S. Dariaus ir S. Girėno stadionas nakonec slibovaný mač uvidí, i když s fotbalem asi mít mnoho společného nebude. Pro Španěly jde o možnost, jak ukázat, že si umí poradit i s nečekanými překážkami.

Na pondělním tréninku zkoušel Del Bosque sestavu s pěti změnami. Dnes večer by tak v základním složení měli nastoupit baskičtí Lvi Llorente, Iraola a Javi Martínez, stoper Albiol a křídelník Cazorla, který svým příchodem na trávník oživil hru proti Čechům.

Sergio Ramos, Capdevila, Busquets, Iniesta a Jesús Navas by byli oběti poslané na lavičku. Chybět nebude David Villa, který se minulý pátek díky dvěma gólům do sítě Petra Čecha stal historicky nejlepším střelcem španělského národního týmu.

Litva přijímá roli outsidera, zároveň se ale nevzdává naděje na překvapení. Pobaltský stát má reálnou šanci rvát se o postup, jeho kvalitu poznali Češi i Skotové. Příznivci La Ligy poznají na hřišti zejména Stankevičiuse, který hájí barvy Valencie.

Utkání začíná ve 20:45, rozhodčím bude Francouz Laurent Duhamel.

Pravděpodobné sestavy:

Litva: Karčemarskas; Stankevičius, Skerla, Kijanskas, Radavičius; Panka, Šemberas, Česnauskis, Mikoliūnas; Šernas a Danilevičius.

Španělsko: Casillas; Iraola, Piqué, Albiol, Arbeloa; Javi Martínez, Xabi Alonso, Xavi; Cazorla, Villa a Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace