Preview LM: Do bojů o čtvrtfinále se zapojí Villareal a Atlético Madrid

Kdo uspěje v tomto souboji gigantů?

Osmifinále Ligy mistrů pokračuje. Tentokrát se tyto souboje bude týkat také Villarrealu a Atlética Madrid. "Žlutá ponorka" se utká s Juventusem, madridský tým čeká těžký dvojzápas proti Manchesteru United, jehož tahounem je hvězdný Cristiano Ronaldo. Jaké jsou šance zmíněného španělského dua? Dokáží překvapit italského a anglického favorita?

Villareal se střetne s Juventusem

Úvod sezóny Villarrealu sice příliš nevyšel, postupem času se však rozehrál do výborné formy. Zvláště v posledních měsících má tento tým výbornou výkonnost. Z posledních 13 zápasů vyhrál až 9 z nich, prohrál pouze ve 2 případech. Dokázal porazit týmy jako Atalanta, Real Sociedad či Betis Sevilla. Nedávno uhrál cennou remízu s Atléticem a Realem Madrid. V lize se Villarreal nachází na 6. místě, na 4. Barcelonu ztrácí pouhe 3 body. Umístění v TOP 4 je tak rozhodně hratelné. Marodka španělského celku zůstává stejná jako při předešlých zápasech. Do osmifinálového zápasu nezasáhne Coquelin, Moreno a Pena.

Jeho soupeřem bude Juventus Turín. Italský hegemon nezažívá příliš úspěšné období. Se ziskem 47 bodů se nachází na 4. místě. Vše nasvědčuje tomu, že to na mistrovský titul opět nevyjde(na vedoucí AC ztrácí 9 bodů). Hlavní ligovou ambicí pro tuto sezónu by mělo být umístění v TOP 4, což bude znamenat jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Forma Juventusu je značně kolísavá, tento tým je dost těžko čitelný. Hlavním tahounem by měl být nově příchozí Vlahovič(srbský útočník se již dokázal gólově prosadit). Do zápasu na Villarealem naopak nezasáhne Chiesa, Dybala, Rugani a Pellegrini.

Osmifinále bez favorita. Šance Villarealu jsou zde poměrně solidní. Je ve větší herní pohodě, kouč Emery je expert na evropské poháry, marodka týmu je minimální. Juventus naopak nebudí strach jako kdysi, jeho slavná éra je pryč. Bude navíc postrádat velké ofenzivní opory. Rozhodujícím faktorem může být produktivní Vlahovič, čerstvá posila Juventusu. Pokud si s ním dokáže obrana Villarealu poradit, bude to s jejich postupovými nadějemi rázem vypadat lépe.

Suarez a spol. se pokusí překvapit Manchester United

Atlético Madrid získal v minulé sezoně domácí titul, nyní to však na obhajobu rozhodně nevypadá. Madridský celek se aktuálně nachází na 5. místě, na lídra soutěže ztrácí 15 bodů. Má velmi kolísavou výkonnost, forma není ideální. Trápí se i v defenzivě, což se dříve nestávalo(v lize má 12. nejlepší obranu). Španělský tým rozhodně nebude favoritem tohoto osmifinále. Marodka mužstva téměř neexistuje, "Los Colchoneros" budou postrádat jen Wasse a Cunhu.

Osmifinálovým soupeřem "Atletů" bude Manchester United. Ani anglický tým na tom není v ideálně. Během letního přestupového období přivedl hvězdné posily(nákup Ronalda, Sancha či Varaneho). Mužstvo mělo ohromnou kvalitu, klubové ambice byly maximální. Aktuální sezóna však nerozhodně neprobíhá tak, jak by si to v Manchesteru představovali.

V Premier League se nachází na 4. místě, na vedoucí Citizens ztrácí 17 bodů, sen o zisku titulu je pryč. Z nových posil se daří Ronaldovi, výkony Sancha či Varaneho jsou zklamáním. I Red Devils se trápí po defenzivní stránce, stejně jako Atlético(9. nejlepší obrana). Forma týmu je průměrná, z posledních 5 zápasů vyhrál jen dvakrát, v poháru navíc vypadl s druholigovým Middlesbrough. 

Ani toto osmifinále nebude mít vyloženého favorita. Oba týmy jsou od ideální formy hodně daleko. Dá se tak spíše očekávat, že půjde o defenzivnější pojetí jak ze strany Atlética, tak ze strany Manchesteru. Žádnou velkou ofenzivní podívanou rozhodně nečekejme. Je dost možné, že bude rozhodovat faktor Ronaldo, madridský tým však rozhodně není  bez šance.     

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace