Preview pátých zápasů základních skupin Evropské ligy

Diego Simeone (© marca.es)

Španělsko prožívá povedený evropský týden. Všichni čtyři zástupci v Lize mistrů postupují, dnes na ně může navázat Atlético a Levante v Evropské lize.

Helsingborg - Levante, 19:00

Levante stojí před příležitostí prodloužit svůj evropský sen. V pátém utkání základní skupiny se představí na stadionu Helsingborgu. V případě vítězství si Granotes zajistí postup.

To není nerálné, neboť Helsingborg je v tabulce skupiny na posledním místě s jediným získaným bodem. Levante si může dovolit i luxus v podobě prohry, přesto bude mít osud ve vlastních rukách. Ve hře je však i první místo, které zaručuje papírově slabšího rivala do další fáze.

Levante se již tradičně představí v kontinentální soutěži se změnami v sestavě. Při zranění Gekase a nemožnosti povolat Martinse je jediným útočníkem k dispozici Ángel. Volta Serrano a Dudka rovněž o utkání přijdou. Doma Levante udolalo švédského soupeře 1-0, jak tomu bude dnes?

Zápas začíná v 19 hodin, rozhodčím bude Ir Alan Kelly.

Pravděpodobná sestava Levante: Keylor Navas; Lell, Héctor Rodas, David Navarro, Karabelas; Iborra, Pape Diop, Pedro Ríos, Juanlu, Barkero a Ángel.

Atlético - Hapoel Tel Aviv, 21:05

Také Atlético Madrid může potvrdit přesun do další fáze Evropské ligy. Potřebuje k tomu porazit Hapoel Tel Aviv. Dějištěm utkání bude stadion Vicente Calderóna.

Diego Simeone chystá základní sestavu, která bude k nerozeznání od té tradiční. Filipe Luis, Arda Turan, Juanfran Torres, Radamel Falcao, Diego Godín ani Gabi nebyli povoláni a budou zápas sledovat z tribuny. Náhradníci dostanou šanci ukázat, že si zaslouží více minut na hřišti.

První vzájemný duel skončil v Izraeli jasným vítězstvím Madriďanů. I oslabená sestava Los Colchoneros by si měla se soupeřem, jehož kvality jsou výrazně slabší, poradit. Pro Diega Simeoneho půjde o jubilejní 50. utkání na lavičce Atlética.

Čas výkopu byl stanoven na 21:05, na fair-play bude dohlížet Martin Hansson ze Švédska.

Pravděpodobná sestava Atlética: Sergio Asenjo; Sílvio, Pulido, Cata Díaz, Domingo Cisma; Mario Suárez, Tiago, Koke, Cristian Rodríguez, Emre a Diego Costa.

Kiryat Shmona - Athletic, 28. listopadu, 19:00

Fotbalisté Athleticu na druhý pokus o šest dnů později odletěli do Izraele k utkání s Kiryatem Shmona, které bylo z původního termínu odloženo kvůli nepokojům v Tel Avivu.

V zápase už o nic nejde, protože o postupujících rozhodla remíza mezi Spartou Praha a Lyonem, která poslala dále oba zúčastněné. Dnes je tak ve hře pouze čest Izraelců a Basků.

Byl to právě Kiryat, proti němuž začalo trápení loňského finalisty. Remíza na San Mamés byla první ukázkou, že letošní Athletic jízdu Evropskou ligou toho loňského, který zastavilo až Atlético ve finále, nezopakuje. Lvi se nyní plně soustředí na ligu, což se odrazí i na sestavě Bielsy v dnešním mači. V nominaci je pouze sedm členů kádru prvního týmu. Jedním z nich je Fernando Llorente, zbytek tvoří fotbalisté z rezervy.

Zápas začíná v 19 hodin a řídit ho bude Rakušan René Eisner.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Raúl Fernández; Ramalho, San José, Aymeric, Xabi Castillo; Morán, Toquero, Isma López; Igor Martínez, Ibai Gómez a Fernando Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace