Preview Primera División 2011/2012 - Atlético

Znak Atlética (© as.com)

Nový ročník Primera División odstartoval, přestupové okno je uzavřeno. Nastal tedy ideální čas, abychom se tým po týmu podrobně podívali na každého účastníka.

V seriálu článků formou preview jednotlivých celků, které si v sezóně 2011/2012 zahrají nejvyšší soutěže, zhodnotíme jejich aktivitu na přestupovém trhu, výsledky v přípravě a vyhlídky do nadcházejícího roku.

Pokračujeme podle abecedy, druhým na řadě je proto Atlético Madrid, jeden z adeptů na postup do milionářské Ligy mistrů.

Atlético (Trenér: Gregorio Manzano)   -   Kompletní kádr

V červenobílé části Madridu nepanovala po loňském sedmém místě, které vedlo do předkola Evropské ligy pouze díky obsazení finále Copa del Rey Barcelonou a Realem Madrid, spokojenost, fanoušci očekávali více. Přišly proto změny. Novým sportovním ředitelem se stal José Luis Pérez Caminero, výměna nastala i na trenérské lavičce, kde Quique Sáncheze Florese vystřídal po nepovedené štaci v Seville Gregorio Manzano.

Ten věděl, že nemůže počítat s Davidem de Geou, jenž přestoupil do Manchesteru United. Odchod mladého brankáře spustil lavinu změn. Raúl García, Tomáš Ujfaluši, Juan Valera, Fran Mérida nebo Elias ho v dalších týdnech následovali. Stránky novin nejvíce zaplnil Kun Agüero, který si doslova vydupal přesun do Manchesteru City, což fanoušci Atlética nesli hodně těžce. V kádru nakonec nezůstal ani Diego Forlán, vážné zranění kolena vyřadilo na půl roku ze hry Diega Costu.

Atlético se tak ocitlo v podstatě bez útočníků. Adrián získaný z Deportivo byl pro příznivce Los Colchoneros předkrmem, jako hlavní chod se servíroval hvězdný Radamel Falcao, do něhož Atlético neváhalo investovat přes 40 milionů eur. Do klubu se vrátil Gabi, obranu přišli posílit Miranda či Sílvio, zálohu zejména Arda Turan a Brazilec Diego. Místo se našlo i pro Tota Salvia, u něhož se původně předpokládalo, že hostování v Benfice změní v přestup.

Nový projekt Madriďanů začal v přípravě dvěma zápasy s celkem 27 nastřílenými góly, první prověrkou ale bylo až předkolo Evropské ligy, kde Atlético uspělo a první sezónní cíl tak splnilo.

Atlético vstupuje do sezóny jako každý rok. Plné odhodlání bojovat o nejvyšší příčky, fanoušci si hodně slibují od papírově velmi silného kádru. Ale bude to fungovat, nebo se budou muset příznivci spokojit s další sotva průměrnou sezónou, jako tomu bylo v posledních letech už několikrát?

Přípravné období

Datum Stadion Soupeř Výsledek Poznámka
10. 7. 2011 Los Ángeles de San Rafael Arcángel 19-1  
14. 7. 2011 La Albuera Gimnástica Segoviana 8-0  
16. 7. 2011 El Val Alcalá 1-0  
21. 7. 2011 Los Cármenes Granada 0-1 Hráno na 45 minut
21. 7. 2011 Los Cármenes Beşiktaş 0-1 Hráno na 45 minut
12. 8. 2011 Nuevo Colombino Recreativo 2-1  

Změny v kádru a pravděpodobná sestava

Přišli - Tiago Mendes (Juventus), Adrián López (Deportivo), Gabi (Zaragoza), João Miranda (São Paulo), Sílvio (Braga), Arda Turan (Galatasaray), Thibaut Courtois (Chelsea), Radamel Falcao (Porto), Pizzi (Braga), Diego (Wolfsburg).

Odešli - Kun Agüero (Manchester City), David de Gea (Manchester United), Tomáš Ujfaluši (Galatasaray), Ibrahima Baldé (Osasuna), Leandro Cabrera (Numancia), Borja González (Murcia), Diego Forlán (Inter Milán), Elias (Sporting Lisabon), Rubén Pérez (Getafe), Fran Mérida (Braga), Dani Pacheco (Rayo Vallecano), Rubén Micael (Zaragoza), Raúl García (Osasuna), Juan Valera (Getafe), Júlio Alves (Beşiktaş).

"Nové" Atlético nabízí řadu otazníků v každé řadě, první z nich hned v brance. Trojice Sergio Asenjo, Joel a Courtois má na startovní čáře téměř shodné podmínky.

Kraje obrany by měly patřit Sílviovi a Filipemu, na dvě pozice stoperů jsou adepty Miranda, Godín, Domínguez a Perea, u nichž bude rozhodovat aktuální forma.

To samé se dá říci i o záloze. V té by neměl chybět Reyes, další jména budou záviset na rozestavení a výkonnosti v daném momentu. Arda Turan a Diego by však měli mít před svými konkurenty náskok.

V útoku je jasnou jedničkou Falcao, kolem něhož se budou točit Salvio, Adrián či Pizzi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace