Preview Primera División 2011/2012 - Betis

Znak Betisu (© as.com)

Nový ročník Primera División odstartoval, přestupové okno je uzavřeno. Nastal tedy ideální čas, abychom se tým po týmu podrobně podívali na každého účastníka.

V seriálu článků formou preview jednotlivých celků, které si v sezóně 2011/2012 zahrají nejvyšší soutěže, zhodnotíme jejich aktivitu na přestupovém trhu, výsledky v přípravě a vyhlídky do nadcházejícího roku.

Čtvrtým účastníkem Primery dle abecedy je Betis, vítěz loňské Segundy, jehož hlavní cíl spočívá v udržení se mezi elitou.

Betis (Trenér: Pepe Mel)   -   Kompletní kádr

Vloni se Betisu návrat do Primery nepovedl, přišly tak změny ve vedení, milovaný i nenáviděný Manuel Ruiz de Lopera byl z klubu odejit, přišli noví hráči, ne tak hvězdní, ale spolehliví a ochotní bojovat o splnění cíle. Tomu všemu měl dát řád uznávaný kouč Pepe Mel. Povedlo se, Verdiblancos jsou po dvou letech znovu prvoligoví.

Nadšení z návratu mezi elitu vystřídaly myšlenky, jak tým nejvyšší soutěži přizpůsobit tak, aby to příliš nestálo, protože finanční situace Betisu stále není ideální. Na to doplatil Achille Emaná. Na vysoký plat podle mnohých nejlepšího hráče Segundy prostě nebylo, takže se Kamerunec musel poroučet. Jeho odchod vyvolal hodně vášní, protože samotný hráč chtěl zůstat.

Vedení si udobřilo nespokojené fanoušky hostováním Roque Santa Cruze, zkušeného paraguayského reprezentanta. Chica, Mario, Amaya, Ustaritz nebo Tošić přišli vyztužit obranu, podle trenéra největší slabiny mužstva. Z Villarrealu Betis přetáhl nadějné Jeffersona Montera a Javiera Matillu.

Dvě velké naděje Betis vylovil z vlastních bod. Šikovnému záložníkovi Beñatovi je předpovídána velká budoucnost, o své místo ve světě velkého fotbalu je připraven poprat se i mladíček Vadillo.

Příprava toho o možnostech pozměněného týmu příliš neukázala, lepší výsledky střídaly ty horší, stejné to bylo i s předváděnou hrou. Jisté je, že Betis má předpoklady k tomu, aby se v Primeře udržel. Solidní kádr, kvalitní trenér i velká podpora fanoušků.

Přípravné období

Datum Stadion Soupeř Výsledek Poznámka
20. 7. 2011 Jean Deauger Marseille 0-1  
23. 7. 2011 Jean Deauger Bordeaux 0-2  
25. 7. 2011 Gal Real Unión 2-0 Hráno na 45 minut
25. 7. 2011 Gal Osasuna 0-1 Hráno na 45 minut
30. 7. 2011 Fratton Park Havant & Waterloo 7-0  
3. 8. 2011 Newport Stadium Newport 3-0  
4. 8. 2011 Neath Port Talbot Neath FC 8-0  
6. 8. 2011 Liberty Stadium Swansea 0-1  
11. 8. 2011 Coria Coria 4-1  
13. 8. 2011 Estadio Arechi Juventus 0-0  

Změny v kádru a pravděpodobná sestava

Přišli - Antonio Amaya (Wigan), Jefferson Montero (Villarreal), Javier Matilla (Villarreal), Fabri (Valladolid), Mario Álvarez (Getafe), Javi Chica (Espanyol), Ustaritz (Athletic), Duško Tošić (Crvena Zvezda), Roque Santa Cruz (Manchester City).

Odešli - David Odonkor, Brimah Razak (Tenerife), David Belenguer (konec kariéry), Israel (Xerez), Rodri (Guadalajara), Arzu (Gimnàstic), Juande (Westerlo), Achille Emaná (Al-Hilal), Mariano Pavone (Lanús), Fernando Vega.

Sestava Betisu nabízí řadu otazníků. První z nich je mezi třemi tyčemi, kde budou o post jedničky bojovat Casto a Goitia.

Kraje obrany se rýsují pro Chicu a Nacha či Tošiće, na stoperu se usadil Dorado, partnera dostane dle aktuální formy.

Ta bude rozhodovat i v záloze, kde mají nad konkurenty náskok snad pouze Iriney a Beñat.

Základním stavebním kamenem útoku je Rubén Castro. Roque Santa Cruze, Jonathana Pereiru či Jorge Molinu čeká tvrdý boj o minuty na hřišti.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace