Preview Primera División 2011/2012 - Espanyol

Znak Espanyolu (© as.com)

Nový ročník Primera División odstartoval, přestupové okno je uzavřeno. Nastal tedy ideální čas, abychom se tým po týmu podrobně podívali na každého účastníka.

V seriálu článků formou preview jednotlivých celků, které si v sezóně 2011/2012 zahrají nejvyšší soutěže, zhodnotíme jejich aktivitu na přestupovém trhu, výsledky v přípravě a vyhlídky do nadcházejícího roku.

Pokračujeme podle počátečních písmen, pátým v pořadí je proto Espanyol, který čeká sezóna, jejíž výsledek si málokdo troufá tipovat.

Espanyol (Trenér: Mauricio Pochettino)   -   Kompletní kádr

Espanyol zakončil loňský ligový ročník se smíšenými pocity. Konečné osmé místo nebylo špatným počinem, zároveň však zůstává otázka, jestli to nemohlo dopadnout lépe, pokud by se v zimním přestupovém období neprodali někteří klíčoví hráči, bez nichž to později skřípalo.

Svůj názor na celou věc řekl rázně Carlos Kameni, když označil klub i trenére za nedostatečně ambiciózní. To všichni brali jako jízdenku z katalánské metropole, Kamerunec měl namířeno do AS Řím, ale z přestupu nakonec sešlo. Kameni zůstal, ale napětí mezi ním a vedením stále trvá.

Zatímco Kameni setrval, Espanyol o několik důležitých článků sestavy přišel. Největším oslabením je prodej ostrostřelce Osvalda, jenž se přitom nebránil prodloužení spolupráce a dokonce se viděl v některé z příštích sezón jako kapitán Pericos. K tomu nedojde, protože už patří AS Řím.

Iván de la Peña ukončil kariéru, přestavbu týmu dokazují i odchody fotbalistů, kteří v Espanyolu strávili důležitou část fotbalového života. Chica, Luis García, Callejón, Coro, David García... Novou krev má do žil Katalánců vlít Héctor Moreno, Juan Ángel Albín nebo Vladimír Weiss. Zapomínat se nesmí ani na Thievyho či další talenty z cantery.

Espanyolu se nepodařilo získat Pochettinem požadovaného tvůrce hry, Ndri Romaric není na tuto pozici ideální, do útoku na poslední chvíli přišel starý známý Walter Pandiani. Letošní kádr Espanyolu vyvolává určité pochybnosti, jestli je v jeho silách vyrovnat loňskou sezónu a opět se zapojit do boje o pohárovou Evropu.

Přípravné období

Datum Stadion Soupeř Výsledek Poznámka
16. 7. 2011 Municipal de Peralada Peralada 5-1  
20. 7. 2011 Municipal Josep Plà Palafrugell 0-0  
23. 7. 2011 Municipal de Palamós Llagostera 2-1  
27. 7. 2011 Cornellà-El Prat Boca Juniors 3-1  
4. 8. 2011 Sánchez Pizjuán Sevilla 0-5  
8. 8. 2011 Nou Estadi Gimnàstic 2-1  
9. 8. 2011 Nou Estadi Barcelona 3-0  
12. 8. 2011 Nova Creu Alta Sabadell 2-1  
15. 8. 2011 La Romareda Zaragoza 1-1 3-4 na penalty

Změny v kádru a pravděpodobná sestava

Přišli - Héctor Moreno (Alkmaar), Dídac Vilà (AC Milán), Adrián Luna (Defensor), Juan Ángel Albín (Getafe), Walter Pandiani (Osasuna), Vladimír Weiss (Manchester City), Ndri Romaric (Sevilla).

Odešli - Aldo Duscher (Barcelona SC), Román Martínez (Tigre), Ángel Martínez (Blackpool), Manuel Molina (Huesca), Ben Sahar (Auxerre), Iván Alonso (Toluca), Javi Chica (Betis), José María Callejón (Real Madrid), Iván de la Peña (konec kariéry), David García (Girona), Lola (Partizan), Adrián Luna (Gimnàstic), Luis García (Zaragoza), Coro (Girona), Pablo Osvaldo (AS Řím).

Spory Carlose Kameniho s vedením ho připraví o post jedničky, kterou se stane Cristian Álvarez, nový kapitán týmu.

Javi López, Amat, Héctor Moreno a Dídac by měla být nejčastější varianta obranné čtyřky.

V záloze se jeví jako jistoty Javi Márqez, Baena a Verdú.

Pochettino zřejmě bude hrát na jednoho klasického hrota, bude jím zkušený Pandiani, mladý Álvaro nebo se vysune Sergio García? 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace