Preview prvních zápasů čtvrtého předkola Evropské ligy

Zamyšlený Marcelo Bielsa (© marca.es)

Levante a Athletic jdou do boje o postup do Evropské ligy.

Motherwell - Levante, 20:45

Levante vstupuje do Evropy poprvé v klubové historii, los mu pro čtvrté předkolo přisoudil hratelného soupeře, a sice skotský Motherwell. První utkání čeká na Granotes venku, výhodu domácího prostředí budou mít v odvetě.

Valencijský celek vstoupil do sezóny solidním výkonem proti Atléticu Madrid, který vedl k remíze 1-1. Stejně jako vloni se i letos bude Levante prezentovat stylem založeným na pečlivé obraně a rychlých protiútocích. Jak se mu ale povede proti Motherwellu, když bude muset být iniciativní?

Juan Ignacio Martínez musí řešit některé důležité absence. Nemohl totiž povolat Juanfrana, Dudku, Pedra Ríose a Pape Diopa. Motherwell bude rozehranější, má za sebou předkolo Ligy mistrů, v němž nestačil na řecký Panathinaikos, soupeře Málagy v další fázi.

Na Fir Parku bude uveden míč do pohybu ve 20:45, rozhodčím bude Fin Antti Munukka.

Pravděpodobná sestava Levante: Munúa; Pedro López, Ballesteros, David Navarro, Nikos; Pallardó, Iborra, El Zhar, Barkero; Juanlu a Ángel.

Athletic - HJK Helsinky, 21:00

Druhým španělským zástupcem, který musí bojovat o Evropskou ligu v předkolech, je Athletic, jehož soupeřem je tým HJK Helsinky. Lvi už za sebou debut v letošním ročníku mají, v předešlé fázi vyřadili Slaven Belupo. A s finským konkurentem by neměli mít problém.

A to i přes úvodní ligovou porážku s Betisem, která ukázala, že rušné léto zanechalo v Katedrále stopy. Budoucnost Fernanda Llorenteho a Javi Martíneze je stále tématem číslo jedna. Neustále spekulace nekončí, zatím však obě opory zůstávají.

Marcelo Bielsa je přesto stejně jako proti Betisu k dnešnímu duelu nenominoval. David López, Ustaritz, Cerrajería a Amorebieta rovněž absentují. Na rozdíl od ligy dostane na hrotu důvěru Aritz Aduriz místo Gaizky Toquera. HJK je v plném vytížení, neboť ve Finsku se blíží ke konci domácí soutěž. To je jedna z mála výhod pro outsidera.

Na San Mamés je výkop naplánovaný na 21:00, jako muž v černém se představí Bülent Yildirim z Turecka.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Gurpegi, San José, Íñigo Pérez; Iturraspe, Susaeta, De Marcos, Herrera, Isma López a Aduriz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace