Preview prvních zápasů čtvrtfinále Evropské ligy

Trénink Valencie (© marca.es)

Evropská liga vstupuje do fáze čtvrtfinále, na programu jsou první zápasy a v nich tři zástupci Španělska.

Atlético - Hannover 96, 21:05

Atlético Madrid má stále naději, že prohlásí sezónu za úspěšnou. Kromě postupu do pohárů přes výsledek v lize k tomu však potřebuje uspět v Evropské lize, kde nemá o nic menší šance na celkový triumf než zbylé týmy. V prvním utkání čtvrtfinále hostí Los Colchoneros Hannover.

Německý celek není snadným soupeřem, o čemž se přesvědčila v předkola Sevilla, které Hannover zavřel dveře do základní skupiny. Pander, Cherundolo, Pinto či Abdellaoue, to jsou hlavní opory mužstva, které si brousí zuby na skalp dalšího účastníka Primery.

Atlético se musí oproti posledním zápasům v lize zlepšit. Cholo Simeone už může počítat s Tiagem, ale nezdá se pravděpodobné, že by nastoupil v základu. Podobná situace panuje ohledně Diega. Brazilský špílmachr by ale mohl být překvapením v sestavě, která bude na zbylých místech prakticky nejsilnější možná, výjimku tvoří zranění Antonio López a Sílvio.

Na stadionu Vicente Calderóna je výkop pět minut po deváté večerní, arbitrem bude Stéphane Lannoy z Francie.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Salvio, Koke; Adrián a Falcao.

Schalke 04 - Athletic, 21:04

Krásná Veltins Arena bude v prvním střetnutí čtvrtfinále hostit atraktivní souboj Schalke 04 a Athleticu, dvou týmů, které si dělají zálusk na celkový triumf v soutěži. Dvojzápas nemá výrazného favorita, díky skalpu Manchesteru United je však častěji tipován na postupujícího baskický tým.

Marcelo Bielsa vsadí na své tradiční muže. Argentinec není příznivcem rotací, a přestože v posledních zápasech působili Lvi poněkud unaveným dojmem, ani tentokrát nebude Bielsa měnit složení týmu, které se mu z dlouhodobého hlediska osvědčuje na výbornou.

Schalke se nemůže pyšnit nejprostupnou obranu, jeho největší hrozby jsou schované v útoku. O kvalitách Raúla ví celé Španělsko moc dobře, vedle zkušeného matadora se chytil Klaas Jan Huntelaar, z něhož se stala v modrobílém dresu doslova gólová mašina. Dokáže ji Athletic zastavit?

Odpověď se začne psát ve 21:05, na fair-play bude dohlížet Pedro Proença z Portugalska.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, Ander Herrera, De Marcos; Susaeta, Muniain a Llorente.

AZ Alkmaar - Valencia, 21:05

Na Valencii čeká další zápas, který se dá označit za finále. A pro Netopýry jich začíná být až příliš. Dlouho suverénní lídr ligy ostatních se v domácí soutěži dostal do útrumu a o Ligu mistrů bude muset ještě tvrdě bojovat. V Evropské lize pak Emeryho parta patří mezi favority.

Pokud by se měla Valencia někde zvednout, pak je to v Nizozemsku, kde si to rozdá s Alkmaarem. V této zemi totiž ještě ani jednou v pohárových duelech neprohrála a drží si bilanci čtyř výher a šesti remíz. Aktuálně první tým tamější soutěže by měl být těžším oříškem než PSV, který Valencia překonala v osmifinále, ale rozhodně ne nerozlousknutelným.

Největší pozor si španělský zástupce musí dávat na útočnou dvojici Altidore a Elm. První jmenovaný se v Primeře neuchytil, ale v dresu AZ nasbíral už 14 branek, Elm má na kontě o jeden méně. Emery postrádá stopera Ramiho, zbytek týmu by větších změn doznat neměl.

Výkop je ve 21:05, mužem v černém bude Angličan Martin Atkinson.

Pravděpodobná sestava Valencie: Diego Alves; Bruno, Dealbert, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Albelda, Tino Costa, Feghouli, Piatti; Jonas a Soldado.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace