Preview prvních zápasů osmifinále Evropské ligy

Baskické Lvy čeká zápas na Old Trafford (© goal.com)

Čtvrtek patří Evropské lize, první zápasy osmifinále nabídnou i účast tří zástupců španělské kopané.

Atlético - Beşiktaş, 19:00

Atlético Madrid v ligové soutěži nevyhrálo už pět kol a sen o Lize mistrů se mu znovu vzdálil, v Evropské lize si ale svěřenci Chola Simeoneho vedou náramně. Jejich pohárovou formu prověří v osmifinále turecký Beşiktaş.

Madriďané budou mít v prvním utkání výhodu domácího prostředí, na stadionu Vicente Calderóna, který byl určen jako dějiště finále Královského poháru, se očekává skvělá atmosféra.

Simeoneho výběr je favoritem, situaci mu však komplikují početné absence. Diego a Antonio López jsou na marodce už nějakou dobu, Arda Turan, Sílvio a Tiago jsou další nepříjemné ztráty zejména pokud jde o schopnost kombinace, které argentinský kouč musí řešit. V obraně by se mohl objevit pod Simeonem takřka nevyužívaný Perea.

Z dresu hostů poutá pro oko českého fanouška největší pozornost Tomáš Sivok, příznivci Atlética budou své pohledy soustředit zejména na Portugalce Simãa, dlouholeté opory Los Colchoneros.

Na Calderónu je výkop v 19 hodin, rozhodčím bude Švéd Jonas Eriksson.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Juanfran, Perea, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Salvio, Koke; Adrián a Falcao.

Valencia - PSV Eindhoven, 21:05

Také Netopýry z Valencie čeká úvodní duel osmifinále na vlastním stadionu. Na Mestalle se pět minut po deváté večerní představí nizozemský PSV Eindhoven.

A příznivci Valencie věří ve střelecké probuzení Roberta Soldada. Nepočítáme-li reprezentační hattrick do sítě Venezuely, je Netopýr číslo devět bez vstřelené branky už deset zápasů. A trpí tím celý tým, jehož hra už není tak pohledná, jak tomu bylo v první polovině sezóny.

O možnost pokračovat na lavičce i v příští sezóně zřejmě hraje Unai Emery. Nevýrazné výkony posledních týdnů jeho pozici oslabily, neúspěch v Evropské lize by mladému trenérovi mohl zlomit vaz. Neočekává se, že by Emery šetřil některé opory, Valencia by proto měla nastoupit v nejsilnějším dostupném složení.

PSV je ofenzivně silným celkem, jehož slabina je v defenzivě. To ukázal i víkendový zápas proti Twente, kterému PSV podlehlo vysoko 2-6. Dokáže Valencie slabin v obraně Nizozemců využít?

Odpověď se na Mestalle začne psát ve 21:05, a to pod dohledem Manuela Gräfeho z Německa.

Pravděpodobná sestava Valencie: Diego Alves; Barragán, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu; Albelda, Parejo, Feghouli, Jordi Alba; Jonas a Soldado.

Manchester United - Athletic, 21:05

Papírově nejtěžšího, ale zároveň nejatraktivnějšího soupeře přiřknul los osmifinále Evropské ligy Athleticu, který změří síly se slavným Manchesterem United. Rudí ďáblové jdou do dvojzápasu v roli favorita, Lvi však mají kvalitu na to, aby s anglickým mužstvem sehráli vyrovnanou partii.

Nabitý kádr, finanční možnosti či zkušenost s podobnými zápasy, to jsou důvody, proč by měl uspět Manchester United. Athletic se bude opírat zejména o odhodlání nechat na hřišti dušit a motivaci prokázat svou kvalitu i v Evropě, navíc na úkor špičkového soka.

Zatímco Athletic prožívá nejlepší období za poslední roky, když v lize bojuje o Ligu mistrů, Manchster United vyvolává více pochyb, než je u Fergusonova týmu obvyklé. Dokážou toho Lvi využít?

Marcelo Bielsa vsadí na nejlepší jedenáctku, v níž bude chybět pouze Amorebieta, jenž není k dispozici. Také domácí musejí řešit jedinou důležitou absenci, a to veterána Paula Scholese.

Představení v Divadle snů začíná ve 21:05, na fair-play bude dohlížet Němec Florian Meyer.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, San José, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera; Susaeta, Muniain a Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace