Preview prvních zápasů semifinále Evropské ligy

Roztržený dres Žigiće - symbol nevyřízených účtů mezi Atléticem a Valencií (© marca.es)

Po Lize mistrů přichází na řadu Evropská liga se svými semifinálovými zápasy. Tři ze čtyř účastníků jsou ze Španělska.

Sporting Lisabon - Athletic, 21:05

Po veleúspěšných představeních v Divadle snů a Veltins Areně čeká na fotbalisty Athleticu další těžký test, a sice utkání na stadionu Sportingu Lisabon. Mírným favoritem na postup do finále jsou baskičtí Lvi.

Zatímco v lize střídají svěřenci Marcela Bielsy lepší výsledky s horšími, v Evropské lize se jim daří náramně. V portugalsku je čeká tým vedený Sá Pintem, jenž má minulost v Realu Sociedad, úhlavním nepříteli Athleticu. Schopnosti Matíase Fernándeze, Izmailova, Diega Capela či Van Volfswinkela, to jsou hlavní argumenty Sportingu pro úspěch.

Marcelo Bielsa postrádá Javi Martíneze. Španělský reprezentant pyká za karty, což si vyžádá změnu v základní sestavě, do níž se podle všeho dostane Ekiza. Nejistá je účast Ikera Muniaina. Mladá hvězda má problémy s okem a není jasné, zda-li utkání stihne. Pokud by se tak nestalo, naskočí Ibai Gómez.

Athletic chce v Portugalsku skórovat a vytvořit si tak dobrou výchozí pozici do odvety, kterou bude hostit San Mamés. Lvi nejsou daleko od toho, aby se stali nesmrtelnými. Udělají v Lisabonu důležitý krok k trofeji?

Odpověď se začne psát ve 21:05, rozhodčím bude Jonas Eriksson ze Švédska.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera; Susaeta, Muniain a Llorente.

Atlético - Valencia, 21:05

Druhý semifinálový duel je čistě španělskou záležitostí, síly v něm poměří Atlético Madrid a Valencia. Oba celky mají nevyřízené účty, neboť se ve stejné situaci střetly v soutěži dva roky zpátky, kdy bylo úspěšnější Atlético, pozdější držitel trofeje.

Netopýři ale nezapomněli a touží po sportovní pomstě. Valencia se cítila poškozená, roztržený dres Žigiće za pomoci Juanita mohl a zřejmě měl znamenat pokutový kop, který mohl vše změnit. Ale rozhodčí jej tehdy neodpískal...

Atlético v Evropské lize září, o čemž svědčí série devíti výher v řadě. Ve formě hraje Radamel Falcao, jenž každým gólem potvrzuje, že přes 40 investovaných milionů ze strany vedení Madriďanů bylo správným krokem. Kolumbijec nebude v sestavě chybět ani tentokrát. V obraně se naopak nepředstaví stoper Godín, čímž se otevírá šance pro Domíngueze.

Mezi tři tyče Valencie se postaví Diego Alves, absence Barragána pak znamená pro Ricarda Costu obsazení pozice pravého beka. Největší naděje jsou ale na opačné straně, kde se opět očekávají velké věci od Jordi Alby a Jérémy Mathieuho. Hrot bude samozřejmě patřit Soldadovi.

Na stadionu Vicente Calderóna bude uveden míč do pohybu pět minut po deváté večerní hodině, mužem v černém bude Angličan Craig Thompson.

Pravděpodobné sestavy:

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Domínguez, Filipe; Mario Suárez, Tiago, Arda Turan, Diego; Adrián a Falcao.

Valencia: Diego Alves; Ricardo Costa, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu; Mehmet Topal, Tino Costa, Feghouli, Jordi Alba; Jonas a Soldado.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace